Budi NEovisan!

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca nastavlja s uspješnim projektom ‘Budi NEovisan’ podržanim od Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt uključuje preko 1000  djece iz 95 Društava Naša djeca koja se nalaze u cijeloj Hrvatskoj. Ove godine osmišljeno je niz  kreativnih aktivnosti i kampanja koje će pridonijeti širenju svijesti da je bolje biti NEovisan nego narušavati svoj životni san i sprječavati mogućnost da postaneš uspješan.

plakat2

Projektom ‘Budi NEovisan’ Savez društava Naša djeca Hrvatska u suradnji s Društvima Naša djeca nastavili su osnaživati djecu  u Hrvatskoj te

 podizati javnu svijest kod stručnih suradnika, lokalnih uprava i građana o važnosti prevencije ovisnosti u djece i promociju zdravih stilova života u lokalnim zajednicama.

Tijekom cijele  2014. godine Savez društava Naša djeca Hrvatska pripremio je niz kreativnih  aktivnosti koje se provode u 95 Društava Naša djeca. Aktivnosti su usmjerene na  aktivno sudjelovanje same djece: neformalne edukacije djece, vršnjačku pomoć, radionice forum kazališta, juice radionice protiv alkohola, dječje stvaralaštvo na temu ovisnosti i zdravih stilova života, lokalne dječje kampanje povodom obilježavanja prigodnih datuma borbe protiv ovisnosti od alkoholizma, pušenja i droga.

U okviru projekta tiskan je novi plakat koji će biti distribuiran na sva Društva Naša djeca te na gradove i općine diljem Hrvatske. Održana je  i edukacija za voditelje iz Društva Naša djeca za radionice forum-kazališta i jucie-projekta protiv ovisnosti. Objavljen je  i natječaj za prikupljanje originalnih poruka, slogana, crteža, stripova, fotografija i priča predškolaca i osnovnoškolaca na temu ovisnosti i zdravih stilova života.

Tijekom trajanja projekta kontinuirano se provodi kampanja na društvenim mrežama. Također se provode lokalne akcije u gradovima i općinama za djecu i mlade usmjerene protiv alkohola, pušenja i droga pozivajući i djecu i odrasle da u životu donose zdrave i sigurne izbore i „Budu neovisni“!

Spot ‘Tvoje oči otkrivaju sve reci drogi ne’ snimljen je na poznatom kupalištu Jadrija pokraj Šibenika. Zahvaljujemo se na sudjelovanju u spotu  plesnoj skupini ‘Sjene’ iz Šibenika. Pozivamo vas da video spot podjelite na svojim facebook profilima i fan stranicama, blogovima, YouTube kanalu, Twitteru te svim kanalima koji će pridonijeti širenju pozitivnih i poticajnih vrijednosti.

Ove se godine u više od trideset gradova i općina djeca na Svjetski dan nepušenja (31.5.) prolaznicima dijelilo voće sa simboličnim porukama protiv pušenja, a u subotu 31.5.2014., na Svjetski dan nepušenja, u Opatiji je održana priredba kojom su predstavljene sve aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta ‘Budi NEovisan’ od početka ove godine. Savez DND-a Hrvatske je  projektom  ‘Budi NEovisan’ putem kreativnog natječaja  do sada prikupio preko 500 poruka, crteža, fotografija, stripova, slogana i internet priča. Najkreativniji radovi djece su nagrađeni i objavljeni u publikaciji projekta ‘Budi neovisan’, koja će ostati trajna uspomena svim adolescentima i predškolcima koji su sudjelovali na natječaju za dječje radove. Ovdje možete preuzeti vizual naslovnice, a ovdje preuzmite publikaciju u pdf formatu.

Zahvaljujemo se Monomediji d.o.o. za izradu jingla i promociji projekta ‘Budi NEovisan’ diljem RH. Monomedia d.o.o. bavi se razvojem i integracijom cjelovitih tehnoloških rješenja usmjerenih prema iskorištavanju svih potencijala internet tehnologija.

logo_monomedia

Da biste jasnije vidjeli plakat, kliknite na sliku.

Ukoliko želite da vam pošaljemo plakat projekta poštom, javite nam vašu adresu u Savez DND telefonom, e-poštom ili preko formulara za kontakt.