$0.00 donated
0 Donors

Cilj te Akcije je promicanje i primjena humanizacije bolničkog liječenja djece u vremenu dok djeca borave u bolnici. Akcija se provodi u 39 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj, uz zajedničko osmišljeno sudjelovanje medicinskog  osoblja i vanjskih stručnih i društvenih suradnika iz Društava Naša djeca te drugih udruga i ustanova. Akcija je uvrštena u “Nacionalnu strategiju za prava djeteta u RH za razdoblje od 2014.-2020. godine”.

Akcija ima i podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od svog početka.

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici” je tijekom osamnaest godina trajanja pridonijela da je dosad 34 bolnice/dječja odjela ispunilo vrlo zahtjevne kriterije te nose naziv “bolnica/dječji odjel – prijatelj djece”. Zahvaljujući ovoj Akciji, kontinuirano se uvode europski standardi bolničkog liječenja djece, roditelji mogu dvadeset i četiri sata biti uz svoje bolesno dijete, otvorene su brojne igraonice i škole u bolnicama, dodatno educirano medicinsko osoblje te volonteri za rad s djecom u igraonicama; maksimalno je smanjen boravak djeteta u bolnici, a bolnički prostori su oplemenjeni za ugodan boravak djece. Prošle smo godine započeli i sa stručnom analizom stanja tretmana bolesne djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi  (djeca iz udomiteljskih obitelji te djeca-korisnici u dječjim domovima) kako bismo razradili potrebne postupke za njihovu adekvatnu skrb prilikom boravka u bolnici.

U okviru akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” pokrećemo i niz humanitarnih akcija. Izdvajamo akciju “Uz nas niste sami – Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici” koju smo ostvarili u suradnji s Hrvatskom radio televizijom. Tom prilikom prikupljeno je više od 800.000,00 kuna te je nabavljeno 150 sklopivih fotelja za 36 bolnica dječjih odjela kako bi roditelji mogli biti cjelodnevno sa svojim bolesnim djetetom.

]