DJEČJI TJEDAN 2021. – NAJAVA

Pozivamo vas na zajedničko obilježavanje Dječjeg tjedna, koji počinje u ponedjeljak 4. listopada i traje do nedjelje, 10. listopada. Ovogodišnjim Dječjim tjednom obilježit ćemo Međunarodnu godinu voća i povrća, a smjernice za obilježavanje preuzmite ovdje.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

U smjernicama ćete naći i informacije o plakatima, materijalima i zajedničkom događanju koje smo za vas pripremili i ove godine. Javite nam se na mail: karolina@savez-dnd.hr do 20. rujna kako biste osigurali da vam svi materijali stignu na vrijeme.

Veselimo se zajedničkom obilježavanju Dječjeg tjedna!