Blog

ODRŽAN NOVI CIKLUS EDUKACIJA ZA PROJEKT “100 LJUDI, 100 ĆUDI”

Projekt “100 ljudi, 100 ćudi” Savez društava Naša djeca Hrvatske provodi u partnerstvu s osnovnim školama: OŠ DR. JURE TURIĆA, GOSPIĆ, OŠ LJUBO BABIĆ, JASTREBARSKO, OŠ JOSIP PUPAČIĆ, OMIŠ, OŠ NIKOLA TESLA VINKOVCI i  DRUŠTVOM NAŠA DJECA VINKOVCI. Projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru “Natječaja prevencija nasilja nad i među djecom i mladima”.

Započeli smo  jako uspješnom edukacijom „100 ljudi, 100 ćudi“ za voditelje/mentore iz osnovnih škola-partnera na projektu i Društava Naša djeca-suradnika na projektu koja se održala 10. i 11. veljače (petak i subota) 2017. godine u Zagrebu u dvorani Chilloutka u Ilici 15. Edukaciju su održale dopredsjednica Sanja Škorić iz DND-a Opatija i dramski pedagog Zvjezdana Balija iz DND-a Zabok, iskusne predavačice i voditeljice radionica „100 ljudi, 100 ćudi“ u projektu „Djeca i mladi ne priznaju granice“. 

21 sudionik iz Gospića, Jastrebarskog, Omiša i Vinkovaca je prošao kroz niz komunikacijski vježbi, igri, meditacija i rasprava kako bi kasnije što bolje proveli aktivnosti s djecom u sklopu radionica „100 ljudi, 100 ćudi.“ Neke od provedenih radionica su: “Igra balonima”,”Papirnate vrećice i ja”, “Brižno biće”, “Euroželjeznica”, “Ja sam jedini koji/koja”, “Kultura- izazovi i dileme”, “Kulturne norme”, “Ulazne točke i tiha diskusija”, predstavljen je i kratki filmić o Međunarodnom danu djevojčica, za kraj edukacije su se svi zajedno dobro zabavili uz igru ”Četiri sektora”. Nakon završene edukacije polaznici su dobili  konkretne smjernice za provedbu lokalnih radionica u školama-partnerima i Društvima Naša djeca-suradnicima na projektu.

Sam se projekt realizira putem nekoliko aktivnosti te je provedena edukacija samo jedna od njih. U okviru projekta educirani voditelji će održati niz radionica za djecu i mlade na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba kako bi se djecu educiralo o važnosti prevencije nasilja. Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okružju. Osim radionica za djecu, u školama koje sudjeluju u projektu, postaviti  će se “sandučići” u koje će djeca, izložena nasilju  od strane svojih vršnjaka, moći ostavljati anonimne poruke za odrasle koji im mogu pomoći u rješavanju tog problema.

Ovim putem se zahvaljujemo predavačicama i partnerima na projektu, nadamo se da ste zadovoljni edukacijom kao što smo zadovoljni i mi. Veselimo se daljnjoj suradnji i nastavku projekta “100 ljudi, 100 ćudi”.