Blog

NAJAVA 11. SUSRETA DJEČJIH VIJEĆA U KOPRIVNICI, 22. i 23. SVIBNJA 2015.

U gradu Koprivnici, 22. i 23. svibnja održat će se 11. Susret Dječjih vijeća Hrvatske. Svečano otvorenje započinje u petak, 22. svibnja u 10:00 sati u Domu mladih Koprivnica (Hrvatske državnosti 10) gdje će se proglasiti Naj-projekti Dječjih vijeća u 2015. godini. Na susretu će sudjelovati Dječja gradska vijeća iz Čakovca, Kutine, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Pule, Rovinja, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorice, Zaboka te ovogodišnji domaćini iz Koprivnice.

Cilj ovogodišnjeg susreta jest razmjena iskustava i dobre prakse u radu Dječjih vijeća te nove ideje za poticanje dječje participacije u aktivnostima Dječjih vijeća u gradovima i općinama.

Susret će se održati u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina Grada Koprivnice te uz suradnju Društva Naša djeca Koprivnica. Financijski pokrovitelji Susreta su Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća“ i Grad Koprivnica, a cijeli događaj materijalno podupire Podravka.

Smještaj sudionika, prehrana i radionice za djecu i odrasle bit će na predivnom obližnjem imanju Sunčano selo u pitomom selu Jagnjedovec, u tradicionalnim drvenim kućama podravsko-prigorskog kraja, u malim etnografskim radionicama, na svježem zraku, uz puno igara te uz zdrave domaće obroke iz bakine kuhinje.

Veselimo se zajedničkom druženju u Domu mladih, u šetnji Koprivnicom i na radionicama: lutkarskoj (voditeljica Tigrena Csik), radionici tradicijskih igara (voditeljica Iva Ostriž), kulinarskoj radionici zdrave prehrane (voditeljica Zorka Valentić), radionici tradicijskih glazbala (voditelj Zvjezdan Draganić) i kreativnoj radionici (voditeljica Željka Barić).

Pozivnicu i program Susreta možete preuzeti ovdje, a Priopćenje za medije preuzmite na ovoj poveznici.

 

sunčano selo2