DND - Skupština 2012_003 o nama savez

Savez društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) – je dragovoljna, nevladina, neprofitna i humanitarna udruga građana osnovana 1950. godine. Kao krovna udruga, Savez DND okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

Osnovna DND se osnivaju i djeluju u gradovima i općinama Hrvatske.

CILJEVI DND-a

  • promocija i zagovaranje za dječja prava
  • organiziranje dječjih aktivnosti u slobodnom vremenu
  • pomoć i podrška djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece

ŠTO JOŠ RADIMO?

Savez DND organizira i provodi seminare, savjetovanja, Ljetne škole i druge stručne skupove za osposobljavanje svojih članova i voditelja iz Društava Naša djeca kao i stručnih suradnika i korisnika svojih projekata i programa.

Objavljujemo priručnike, zbornike, monografije, brošure, letke za naše članove, voditelje, stručne suradnike i širu zainteresiranu javnost.

DOMAĆA I MEĐUNARODNA SURADNJA

Savez društava Naša djeca Hrvatske u Vijeću za djecu kojim koordinira Ministarstvo socijalne politike i mladih predstavljaju predsjednica prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić i dopredsjednice: gospođa Sonja Borovčak i gospođa Sanja Škorić.

Po prvi put u Vijeću za djecu sudjeluju i dječji predstavnici: Karlo Škorić (DND Opatija) i Anja Kolarić (Dječje vijeće Zabok).

Savez DND je punopravan član Eurochilda, Defence for Children International (DCI), Child Rights Information Network (CRIN) i Europske mreže gradova prijatelja djece.

member of eurochilddefence for children CRIN_logo  Logo_Childfriendly_Cities

Ako žeite postati članovi društva Naša djeca obratite se već postojećem Društvu Naša djeca u Vašem gradu ili općini, a ukoliko u Vašem gradu ne postoji Društvo Naša djeca obratite se u Savez gdje ćete dobiti sve potrebne informacije o osnivanju DND-a.

ZA ČLANSTVO U DRUŠTVU NAŠA DJECA BITNO JE:

voljeti djecu
biti prijatelj djetetu
željeti pomoći djetetu
moći ostvarivati program i statut DND

NIJE BITNO:

životna dob
spol
nacionalnost
socijalno porijeklo
vjera
političko uvjerenje
porijeklo
imovinsko stanje

ČLANSTVO – TEMELJ POSTOJANJA I DJELOVANJA DND:broj članova DND-a najbolje se povećava i obnavlja tako da se postojećim aktivnostima pridružuju novi!

FORMULA USPJEHA U ODNOSU NA SASTAV ČLANOVA DND:znanje i iskustvo starih članova + polet i ideje novih članova = siguran uspjeh u radu DND

Vodimo akciju za daljnje širenje mreže DND-a!