STEM – BUDUĆNOST ZA 5 

 

STEM – budućnost za 5 (STEM, je akronim koji na engleskom dolazi od četiri pojma – science, technology, engineering i mathematics tj. i obuhvaća brojna akademska područja koja su povezana većinom sa prirodnim znanostima) projekt je kojim želimo popularizirati informatiku, multimediju i robotiku među djecom, a provodimo ga u partnerstvu s Institutom „Ruđer Bošković“ i Grafičkim fakultetom u Zagrebu, te u suradnji s Društvima „Naša djeca“ Slatina, Jastrebarsko, Kutina, Ogulin i Opatija.

 

Cilj nam je ojačati naše voditelje aktivnosti kako bi uspješno provodili programe za djecu i mlade koji unaprjeđuju znanja i vještine iz STEM područja.

U sklopu projekta provest će se sljedeće aktivnosti:

  • razvoj edukacija/treninga,
  • testne inovativne radionice djece za unaprjeđenje vještina i znanja djece u STEM području, u kojima ćemo koristiti robote  
  • organizacija „Dana računarstva i robotike na Ruđeru“,
  • izrada i podjela stripa za djecu na temu znanosti,
  • opremanje interaktivnim sadržajima „Sobe robota“ u prostorijama SDND i „STEM kutića“ u DND-ovima u Slatini, Jastrebarskom, Kutini, Ogulinu i Opatiji,
  • jednodnevna događanja za djecu i roditelje na kojima će se moći detaljnije upoznati s informatikom, multimedijom i robotikom.

Projekt će se provoditi tijekom 2022. i 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.440.707,59 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 kuna te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 kuna.

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

 

Za više informacija o projektu STEM – budućnost za 5 molimo vas da kontaktirate administrativno-tehničku koordinatoricu projekta, Marinu Žilić (marina@savez-dnd.hr).

 

 

 

Vijesti