Ovim projektom u aktivnosti je uključeno čak 20 lokalnih zajednica diljem Hrvatske, 7 članova Stručne službe Saveza DND-a Hrvatske te 5 članova tijela upravljanje krovne organizacije.

Sretni smo što smo mogli uključiti u projekt i njegove aktivnosti 20 Društava „Naša djeca“ a ona su redom:
DND – Belišće, Bjelovar, Čakovec , Duga Resa, Dugo Selo, Gospić, Blato-Korčula, Križ , Kutina, Našice, Nova Gradiška, Ogulin, Opatija, Osijek, Ozalj, Pazin, Petrovsko, Ravna Gora, Varaždin, Vinkovci.

Kao i 5 članova iz tijela upravljanja i programskih odbora Saveza:

– Gordana Šoltić Siladi, Izvršni odbor Saveza DND Hrvatske, DND Čakovec

– Sanja Škorić, Izvršni odbor Saveza DND Hrvatske, DND Opatija

– Snježana Pačarić, Nadzorni odbor Saveza DND Hrvatske, DND Slatina

– Jadranka Lakuš, Programski odbor za filantropiju i humanitarne akcije, DND Koprivnica

– Melisa Franković, Nadzorni odbor Saveza DND Hrvatske, DND Donji Miholjac

Glavne aktivnosti projekta

Element 1

Jačanje kapaciteta  lokalnih organizacija civilnog društva

1. Fundraising radionice – prijenos znanja, iskustva i vještina kroz radionice 20 uključenih Društva „Naša djeca“ s ciljem razvijanja novih strategija prikupljanja sredstava u lokalnim zajednicama („community fundraising“)

– tijekom edukacije koju će provoditi stručnjakinja za prikupljane sredstava gđa. Mladenka Majerić, savjetovanjem i s drugim stručnjacima/suradnicima s fundraising područja te uz pomoć uključene marketinške agencije „Red Brick“ iz Zagreba pokrenut će se 20 kampanja za promidžbu vidljivosti Društava „Naša djeca“ na projektu. Održati će se sa svakim uključenim Društvom pojedinačni susret s ciljem izrade i kreiranja lokalnog plana prilagođenog potrebi pojedinog Društva „Naša djeca“.

Kampanje će biti usmjerene na povećanje prepoznatljivost i jačanje utjecaja pojedinog Društva „Naša djeca“ s naglaskom na privlačenje novih volontera i filantropa u društvo.

2. Oformljena fundraising zajednica Društava “Naša djeca” putem grupe na Facebook društvenoj mreži naziva „Niti koje spajaju“.

3. Godišnji DND fundraising susret za članove i volontere OCD-ova mreže Saveza DND-a organiziran u Zaboku – odabrane 3 najorginalnije kampanje koje će biti predstavljene.

4. Razvoj baze podataka donatora/sponzora i digitalnih alata za humanitarno doniranje Savez-a DND uz razvijene 2 podstranice/mrežne stranice za donacijske kampanje.

5. Radionice o volontiranju – prijenos znanja, iskustva i vještina, radionice o upravljanju volonterima, lokalnom volontiranju, volontiranju u kriznim situacijama te odgoju za volontiranje za članove i volontere iz Saveza DND Hrvatske i uključenih 20 Društava „Naša djeca“. Nakon edukacije izradit će se digitalna publikacija na temu volontiranja u sklopu projekta.
Radionice vodi partner na projektu Društvo „Naša djeca“ Zabok na čelu sa stručnjakinjom za ovu temu gđom. Jasenkom Borovčak.

6. Voditelji projekta uz partnera na projektu posjetit će terenski 6 lokalnih zajednica izabranih od uključenih Društava „Naša djeca“ kako bi dodatno podržali jačanje kapaciteta za fundraising i volontiranje.

Element 2

Jačanje kapaciteta OCD-a i provedba savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama

1. Izrađena analiza postojeće prakse upravljanja informacijama pri Savezu DND Hrvatske
  2. Provedena edukacija prilagodbe za online poslovanje/digitalni marketing – za Stručnu službu Saveza DND-a
  3. Izrađen informacijski sustav za baze podataka potrebne za Savez
  4. Provedena edukacija za korištenje implementiranih sustava upravljanja za Stručnu službu Saveza

Promidžba i vidljivost

1. Održan okrugli stol predstavljanja projekta u hibridnoj formi za uključene predstavnike Društava i članove tijela upravljanja Saveza
  2. Izrađena komunikacijska strategija projekta u suradnji s marketinškom agencijom
  3. Izrađen vizualni identitet projekta
  4. Izrađen jingle za kampanje koji će se emitirati u lokalnim zajednicama uz podršku lokalnih radio postaja – jačanje uključenih OCD-a za fundraising i volontiranje
  5. Izrađena podstranica projekta „Niti koje spajaju“
  6. Pokrenuto Facebook oglašavanje kampanja za 20 uključenih Društava

Održat će se 4 projektna sastanka predstavnika Saveza DND Hrvatske s predstavnicima partnera na projektu, Društva „Naša djeca“ Zabok.