Blog

ADVENTSKE RADOSTI U POREČU

Vilenjakinje i Slovko među djecom

Sinoć je počeo porečki Advent, a među mnoštvom su posebnu pažnju privlačile vilenjakinje i Slovko – maskote koje su na veselje djeci organizirali DND i Gradska knjižnica. Maske nose volonterke iz porečkih srednjih škola, koje se na taj način uključuju i u Olimpijadu volonterstva.

Potražite ih svakog dana do 21. 12. u Parku Matije Gupca, na klizalištu, u Decumanusu između 16 i 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do podneva na Trgu slobode i Trgu Joakima Rakovca – osim za kišnih dana. Djecu će dodatno razveseliti balonom i letkićem s rasporedom radionica za djecu koje u Dječjem odjelu knjižnice pripremaju DND i Knjižnica svaki dan od 17 do 18 sati od ponedjeljka do petka.

Fotografije je snimila Jelana Prekalj, angažirana kroz projekt Volontiranje To Go, koji zajednički provode Centar za građanske inicijative Poreč kao nositelj, s partnerima: Turističko ugostiteljskom školom Antona Štifanića, Volonterskim centrom Istra i Društvom Naša djeca Poreč. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a u njemu sudjeluje Gradska knjižnica i još niz udruga i ustanova. “Adventska suradnja” rezultat je odlične sinergije stvorene kroz ovaj projekt. Vidimo se na porečkom adventu!