Blog

AKTIVNOSTI U GRADU SAMOBORU

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA

U srijedu, 18. veljače održana je projekcija dokumentarnog filma Matije Vukšića Djeca tranzicije i razgovaraonica nakon projekcije u suorganizaciji Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor, Centra za socijalnu skrb Samobor te Pučkog otvorenog učilišta Samobor.Cilj ovog programa bio je širenje svijesti o ovoj najnovijoj pošasti koja se širi među učenicima osobito srednjih škola u Hrvatskoj.

Nakon uvodnog filma pedagoginja škole, Irena Jordan Lončarić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Nataša Koražija te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Jelena Vojvoda naglasile su prisutnim učenicima opasnosti cyberbullynga te što poduzeti ako se to i dogodi. Učenici su pozvani surađivati na tu temu u budućim projektima.

Program je održan u okviru Plana Akcije Grad – Samobor Prijatelj djece za 2015. godinu.

COOLTURA

Pučko otvoreno učilište pokreće dva programa za djecu kojima ih želi potaknuti na posjećivanje kulturnih događanja.Program COOLTURA je osmišljen zajedno s Glazbenom školom Ferdo Livadić, a namijenjen je učenicima te škole. Naime, za njih je već prije osigurano besplatno posjećivanje svih koncerata u organizaciji POU Samobor, a sada će ih se i nagraditi na način da će svako dijete koje je posjetilo tri različita koncerta ili kazališne predstave na poklon dobiti dvije kino ulaznice za film po izboru. Program 3 u 5! je namijenjen svoj djeci koja posjećuju predstave ili crtiće nedjeljom u 17:00 sati (Dječji svijet nedjeljom u 5). Za njih je također osmišljen nagradni program u sklopu kojega će djeca nakon odgledane tri različite dječje predstave ili crtića dobiti poklon iznenađenja.

Letci za Coolturu će se podijeliti u Glazbenoj školi i prije koncerata, a za 3 u 5! Na blagajni kina prije početka programa Dječji svijet nedjeljom u 5.

Oba programa dio su Plana Akcije Grad Samobor – prijatelj djece za 2015. godinu koji je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 16. sjednici održanoj 12. veljače, a osmislile su ga članice Koordinacijskog odbora za provođenje Akcije u Samoboru, Jelena Vojvoda i Zdenka Merčep.