Blog

BADNJAK – RADOST DJECI U OB DR. I. PEDIŠIĆ U SISKU

Badnjak kao vrijeme radosnog iščekivanja rođenja malenog Isusa uvijek nas potakne da činimo dobra djela i pomažemo onim koji su u potrebi. I ove godine mislili smo na malene tek rođene bebe, ali i bolesnu djecu.

Članovi Društva Naša djeca Sisak uz marljive volontere Željku Blažević i Bojana Iličića od studenog su izrađivali 310 malenih anđelčića s porukama učenika OŠ Galdovo i OŠ I. Kukuljević u Sisku.Skromni, ali znakoviti pokloni namijenjeni su tek rođenim bebama u rodilištu pri OB Dr. Ivo Pedišić u Sisku za bebe rođene u vremenu od Božića i u Novoj 2013.

Više od 250 malenih anđela namijenjeni su malenim hrabricama koja borave na liječenju pri KBC Zagreb – Rebro na odjelu intenzivne , kardiologije i kardiokirurgije.

Dana 21.12.2012. Anđelčiće je radosno blagoslovio fra Zvjezdan Linićuz riječi “Veliki blagoslov neba i sretan Božić… fra Zvjezdan”. Anđelčiće na blagoslov su odnijeli hrabrica Leo Kovač sa mamom Renatom i tatom Damirom kako bi radost svakog novog života bila velika, ispunjena i sretna uz blagoslov koji će tako biti utkana u živote koji nam dolaze od Božićnih blagdana i u Novoj 2013. godini.sisacki_andjeli1

Dana 24.12.2012. s početkom u 9 sati Grad Sisak uz predstavnicu Irmu Matanović, Pročelnicu odjela za društvene djelatnosti, uručio je poklone mališanima koji borave na liječenju pri OB dr. Ivo Pedišić u Sisku. Djecu u bolnici razveselio je dolazak Djeda Mraza koji im je bio veliko iznenađenje i radost i koji im je poželio skoro ozdravljenje i povratak kući.

Nakon obilaska malenih bolesnika, pročelnica gospođa Irma Matanović posjetila je i sisačko Rodilište, te u ime Grada Siska čestitala majkama na prinovama, uz skromne poklone.

Istog dana, volonteri Društva Naša djeca – Sisak posjetili su KBC Zagreb- Rebro i malenima uručili anđelčiće – simbole nade, vjere i života. Odjeli intenzivne njege, kardiologije i kardiokirurgije pružaju odgovarajuću zdravstvenu skrb djeci koja dolaze na liječenje često odmah po rođenju. Ne smijemo zaboraviti i ove male hrabre borce koji u KBC Zagreb dolaze iz cijele Hrvatske. Na ovaj način su Grad Sisak i volonteri Društva Naša djeca – Sisak vratili osmijehe djeci i roditeljima dajući svoj doprinos lijepim željama i u Novoj 2013. godini.