Blog

BLAGDANSKE AKTIVNOSTI U NAŠICAMA

U četvrtak, 5.12.2013. u prostorijama Gradske uprave grada Našica na poziv gradonačelnika Krešimira Žagara najmlađi članovi dječjeg foruma DND-a Našice zajedno s voditeljicom Ružicom Belunjak, predsjednicom Darijom Vlajnić i članicom IO DND-a Brankom Hajek su ukrasili jelke. Ovo je postalo sada već tradicionalno ukrašavanje općinskih prostorija koje svake godine ukrase članovi Društva Naša djeca te tako zajedno s vodećim ljudima u gradu Našicama obilježavaju dolazak svetog Nikole.

Gradonačelnik je djecu lijepo ugostio počastivši ih slatkišima i sokovima, a na kraju im se srdačno zahvalio što su pomogli prigodno ukrasiti gradske prostorije.

sv.Nikola 2013.-kicenje jelke i posjet pedijatriji 012

Povodom sv. Nikole u petak, 6.12.2013. u prijepodnevnim satima sv. Nikola i predsjednica DND-a profesorica Darija Vlajnić posjetili su bolesnu djecu na odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice.

Kao i svake godine do sada članovi DND-a Našice i sv. Nikola dođu u posjet bolesnoj djeci na odjelu pedijatrije u Našicama. Kako je Sveti Nikola zaštitnik djece, mornara i putnika, odlučili su se, kako nam je rekla predsjednica Vlajnić , na njegov dan posjetiti bolesnu djecu i pokloniti im slatkiše i DVD filmove kako bi djeci bolnički dani do ozdravljenja prošli lakše, ugodnije i zabavnije. Na odjelu pedijatrije zatekli su osmero djece uz dežurnu liječnicu dr. Ingrid Sitaš koja je zahvalila na korisnim darovima.

Mnoštvo naših malih sugrađana povodom sv. Nikole moglo je u Domu kulture pogledati predstavu pod nazivom Pomagačica sv.Nikole u organizaciji Društva Naša djeca Našice. Kako nam je rekla predsjednica Darija Vlajnić vrlo je zadovoljna predstavom, malim glumcima, ritmičarkama i „Englezima”. Magdalena Kunac osmislila je tekst predstave i zajedno s Anom Govorko pripremila  i uvježbala glumce. Osim odličnih glumaca u predstavi sudjelovale su  i ritmičarke koje su bile obučene poput anđela, a njih je uvježbala Tanja Antolović. Posebno mjesto u predstavi imali su mali „Englezi” glumeći siromašnu djecu koje je uvježbala Iva Kapraljević.

Posebni ambijent u ovo blagdansko vrijeme moglo se osjetiti tijekom svake predstave, a kreativnu kostimografiju i scenografiju pripremile su Martina Kapelac i Zorica Arsenić.

Sveti Nikola je na četiri predstave darivao djecu nižih razreda OŠ Dora Pejačević, OŠ kralja Tomislava, Dječjeg vrtiča Zvončić, Bubamara i Potočnica. Podijeljeno je oko 820 poklon-paketića, a na večernjoj predstavi sva djeca su darivana slatkišima.

„Zahvaljujem se voditeljicama radionica i svim članicama DND-a na velikom angažmanu, a posebno se zahvaljujem našim vjernim sponzorima: Mjesnom odboru grada Našice, OŠ D.Pejačević i kralja Tomislava, Turističkoj zajednici grada Našica, Domu zdravlja Našice, Hrvatskim šumama, Dječjem vrtiću Zvončić, Bubamara i Potočnica, Trgovini Ana, Franjevačkom samostanu, Salonu vjenčanica Diva, Ljekarni Benić-Zorić, Radio Našice te ostalim sponzorima koji su na svoj način pomogli da se što kvalitetnije pripremi i realizira predstava, te poklon-paketići za djecu. Nadam se da smo i ove godine zadovoljili naše najmlađe i roditelje, što nam je poticaj za daljnji rad i suradnju” – rekla nam je predsjednica Vlajnić.