Blog

Božić kod Snjeguljice i patuljaka

U već tradicionalnoj suradnji Udruge HVIDR-a Grada Kutine i Društva Naša djeca Kutina u Pučkom otvorenom učilištu podijeljeni su božićni darovi. Kao i dosadašnjih godina prigodne poklone za najmlađe osigurao je Grad Kutina.

PODJELA BOŽIĆNIH DAROVA ZA DJECU UDRUGE HVIDR-a GRADA KUTINE

U već tradicionalnoj suradnji Udruge HVIDR-a Grada Kutine i Društva Naša djeca Kutina u Pučkom otvorenom učilištu podijeljeni su božićni darovi. Kao i dosadašnjih godina prigodne poklone za najmlađe osigurao je Grad Kutina.

U ime gradske uprave djecu i njihove roditelje pozdravio je dogradonačelnik Kutine, doktor Vladimir Mičetić koji je zaželio djeci da budu još bolji te da slušaju svoje roditelje, odgajatelje i nastavnike.

kutina_predstava5

Dok su djeca s nestrpljenjem čekala Djeda Mraza iz daleke Finske, Dramska skupina Društva Naša djeca Kutine izvela je kazališnu predstavu „Božić kod Snjeguljice i patuljaka“ koja je nastala prema jednoj od najpoznatijih Grimmovih bajki. Ovom predstavom je Dramska skupina ujedno obilježili i 200-tu godišnjicu Grimmovih bajki.

Ovaj put priča o Snjeguljici ispričana je na vrlo moderan i zabavan način. Kao i u svakoj bajci, i u ovoj, dobro pobjeđuje zlo, ali prinčevi više nisu kao što su nekada bili. Tako umjesto hrabrog i plemenitog princa, Snjeguljičino srce princeze osvaja simpatičan i plemenit kraljevski sluga.

kutina_predstava7

S dramatizacijom suvremene Snjeguljice poigrala se voditeljica Snježana Krpes. Likovna voditeljica Vlatka Vidiček Dam osmislila je i izradila kostime i rekvizite, a voditeljice Helena Ćosić i Snježana Krpes potpisuju režiju. Čaroliju priče dočarao je svjetlom majstor Antun Bučar, a talentirane mlade glumačke snage Petra Burigo, Helena Lujanović, Lucija Zelenković, Sara Pokorni, Lucija Jerbić, Barbara Petrak, Eva Horvat, Ana Perošević, Tina Zec i Klara Ćosić svaka je na svoj način interpretirala svoj lik.

kutina_predstava9

Ovom božićnom i humorističnom predstavom Dramska skupina DND-a Kutina zatvara ovogodišnju kazališnu sezonu koju je obilježilo pet scenskih igara za djecu.

Pozivamo sve zainteresirane djevojčice i dječake da nam se pridruže od sljedeće godine kada u siječnju započinjemo s dramskim satovima, svake subote od 10-12 sati, u Učeničkom domu Kutina.

kutina_predstava8

U ime Društva Naša djeca Kutina dragoj djeci, roditeljima, građanima i svim prijateljima djece želimo čestit Božić i sretnu Novu 2013. godinu, ispunjenu mirom, zdravljem i smijehom.

Ostale fotografije s predstave možete vidjeti na Facebook-u Društva Naša djeca Kutina.