Blog

DAN OPĆINE VIŽINADA: TOČNO GODINU DANA OD POLAGANJA KAMENA TEMELJCA OTVORENA NOVA ZGRADA VRTIĆA I JASLICA

30.9. obilježeni su Dan Općine Vižinada i blagdan sv. Jeronima , ove godine na vrlo poseban i za žitelje ovog mjesta važan način – usprkos pandemiji i svim poteškoćama koje je ona donijela, ove godine je mala i ambiciozna općina svečano otvorila novi vrtić s jaslicama, vrijedan nešto više od 11 milijuna kuna, te uručila zahvalnice zaslužnima.

Čast da prerežu vrpcu i time simbolično puste u rad novi vrtić imali su načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac,  ravnateljica porečkog Dječjeg vrtića Radost Divna Radola, izaslanica Predsjednika Republike zadužena za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković te ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju pri Ministarstvu poljoprivrede Goran Lipavić.

Vrtić vrijedan 11,2 milijuna kuna financiran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (85%) i proračuna Republike Hrvatske (15%) iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. (tip operacije 7.4.1) te sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Prije otvaranja nove zgrade u koju je 50-ak djece ušlo još početkom rujna, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Zajednici Talijana Vižinada na kojoj su podijeljene Zahvalnice za zasluge u razvoju Općine Vižinada, a koje su ove godine dobili Maja Šimonović Cvitko (predsjednica Koordinacijskog odbora akcije ,,Općina Vižinada prijatelj djece“) za rad i zalaganje u koordinacijskom odboru te nesebičan doprinos u postupku dobivanja prestižne titule „Općina prijatelj djece“, za redovito volontersko angažiranje i u drugim aktivnostima usmjerenih djeci čime doprinosi promociji Općine Vižinada i njenom ukupnom razvoju.

Drugu je Zahvalnicu dobio Dječji vrtić Radost ,a njome se ukazuje zahvala ravnateljici vrtića te cjelokupnom kolektivu na iznimnom angažmanu, trudu i radu s djecom u područnom vrtiću Vižinada čime se pridonosi ukupnom razvoju Općine Vižinada.

Ove se godine, u toku svečanog Dana Općine Vižinada, najviše čula riječ DJECA te je samo otvaranje vrtića najbolji uvod u Dječji tjedan koji predstoji. Vižinada je pokazala ljubav djeci prije svega.