Blog

DESETOM SAZIVU DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA OPATIJA ZAVRŠIO MANDAT

U Gradskoj vijećnici danas je održana 8. sjednica X. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, koja je ujedno bila i posljednja sjednica ovog saziva DGV-a. Male vijećnike pozdravili su zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić, a prisutni su bili i predstavnici Koordinacije Grad Opatija prijatelj djece, Centra za socijalnu skrb te opatijske Osnovne škole.

Dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i vijećnica Tara Tomić podsjetile su prisutne na rad, akcije i projekte X. saziva u protekle dvije godine, istaknuvši  preseljenje u nove prostorije DND-a, provedbu projekta Detektivi šuma Učke, sudjelovanje na susretima DGV-a Hrvatske u Zaboku i Gradova i općina prijatelja djece u Zagrebu i Ogulinu, postavljanje mjerača brzine kod škole u Ičićima, provođenje projekata Kovčežić dječjih prava i Mapa dječjih igrališta, koji je i nagrađen državnim nagradama te sudjelovanje u obilježavanju Opatijskog sportskog dana, Dana ružičastih majica i Opatijskog dječjeg dana. Prezentirani su i rezultati ankete o Parku prirode Učka, u kojoj je sudjelovalo 168 učenika od 6. do 8. razreda, a koji su se izjasnili da najčešće posjećuju PP Učka par puta godišnje u društvu obitelji te da bi željeli da se organizira više aktivnosti poput paintballa i planinarenja, kao i radionica u prirodi u sklopu nastave i školski izleti.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina izvijestila je vijećnike o uvrštenim prijedlozima DGV-a u Proračun Grada Opatije te im obećala kako će i dalje ulagati u projekte važne djeci.

Tajnica DND-a Sanja Škorić istaknula je da je ovaj saziv DGV-a u protekle dvije godine održao 8 sjednica, da su postavljena 32 pitanja vijećnika, održane 72 edukativne radionice te da su mali vijećnici sudjelovali na nekoliko međunarodnih susreta i istraživanja te se družili sa saborskim zastupnicima u Saboru. Dodijelila je i pohvalnice za najaktivnije vijećnike i zalaganje u radu DGV-a Tari Tomić i Nini Žunić. Zahvalnice su dobili i članovi gradske uprave te predstavnici medija kao i predstavnici škole.

Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin zahvalio je malim vijećnicima na zalaganju, a njihovim voditeljima na trudu te istaknuo kako se nada da će iskustvo koje su dobili koristiti u daljnjem školovanju i životu te ih pohvalio što su uspješno zastupali interese većine i prenosili želje svojih vršnjaka kako bi život djece u Opatiji bio što bolji.