Blog

DJECA IZ SPLITA POSLALA 12 KOFERA PUNIH PRIJATELJSTVA VRŠNJACIMA U GUNJI

Iz Splita je  za djecu u Gunji krenulo  čak 12 kofera punih prijateljstva. Dječica s odgajateljicama i učenici su poslali  prijateljima koji su pretrpjeli poplavu kofer s higijenskim potrepštinama, odjećom, odnosno onim stvarima koje su točno navedene da su potrebne. Svečanost je upriličena za tu prigodu u Osnovnoj školi Brda. Nakon što su u svega dva dana prvi put uspjeli napuniti dva kofera u Splitu, akcija koju je iniciralo Društvo Naša djeca Vinkovci, a podržao Savez Društava naša djeca Hrvatske, narasla je u gradu pod Marjanom, te su se pridružile i neke osmoljetke, pojedinci, pa čak i splitska gradska uprava.

– Stvari smo prikupljali po spisku i svako dijete je, ovisno o dobi, dobilo identičan sadržaj. Koferi su personalizirani, veličinom, imenom i prezimenom namijenjen je određenom djetetu – kazala je predsjednica Društva Naša djeca i odgajateljica savjetnica Zvjezdana Čagalj.

Najavila je da akcija traje dok svako dijete ne dobije svoj koferić. Prigodno su na svečanosti i uručene zahvale sudionicima akcije.

Redom su ih  dobili Dječji vrtić Šareni svijet, odgajateljice Zvjezdana ČagaljNina Berecka, vrtić Pinokio i odgajateljice Branka MilakovićAnita Vukas i Rossana Bosnić, Dječji vrtić Popaj i odgajateljice Ela Radić i Ankica Mitrović, Dječji vrtić Latica, skupina G5. Potom privatni Dječji vrtić Calimero i sve odgajateljice.

Zahvalnicu je dobila cijela Osnovna škole Brda na čelu s ravnateljicom Katarinom Zelić, te Ivanka KovačićMila KragićMartina ČelinaMaja Bokan Vranješ, Anamarija Rubelj iMarija Dankić koje su se priključile lijepoj akciji, kao i Koordinacijski odbor Grada Splita.