Blog

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA OGULINA NA KRAJU MANDATA

Bliži se kraj dvogodišnjeg mandata 2. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina i tom prigodom gradonačelnik Jure Turković primio je u Gradskoj vijećnici vijećnike Dječjeg gradskog vijeća i njihove voditeljice Anđelku Salopek i Ljerku Salopek Bacanović. Cilj ovog susreta bio je upoznati gradonačelnika sa radom i realizacijom programa Dječjeg gradskog vijeća, njihovim projektima i prijedlozima, te ga pozvati na Izbornu skupštinu koja će se održati u srijedu 4. ožujka 2015. godine. Kroz izlaganje predsjednika Petra Angelova i članova vijeća, Nike Ćićak i Lovre Domitrovića, ogleda se svestran i temeljiti rad Dječjeg gradskog vijeća i stručnog vodstva.

Pored brojnih tema koje su prezentirali, susreta sa drugim Dječjim gradskim vijećnicima, upoznavanja sa funkcioniranjem državne i županijske uprave, poduzimanja raznih akcija na uređenju okoliša, prikupljanju humanitarne pomoći, obilježavanja brojnih događaja kao što su Dan obitelji, Dječji tjedan, Dan konvencije o pravima djeteta i mnogih drugih značajnih aktivnosti, te ukazali na brojne nedostatke dječjih igrališta u Gradu, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća osmislili su projekt „Oživimo dječje igralište za buduće klizalište“. Radi se o projektu izgradnje klizališta, koji bi Ogulinu i Ogulincima, velikim i malim, donijelo višestruke koristi: od rekreacije djece i odraslih i boravka na svježem zraku do gospodarskih koristi, kao dodatni turistički sadržaj Grada Ogulina.

Vijećnici su zatražili podršku gradonačelnika predajući mu anketu sa 2 541 potpisom, kojih su skupili u Adventu, kao podršku njihovom projektu. Takvom temeljitom i svestranom radu gradonačelnik je dao punu podršku, obećavši se založiti za njihove prijedloge i prihvatiti partnerstvo u realizaciji njihovog projekta.