Blog

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA SOLINA U POSJETU PREDSJEDNICI RH

Na poziv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović solinsko Dječje gradsko vijeće uputilo se na Dan otvorenih vrata koji se održavalo u subotu 10. rujna 2016. na Pantovčaku.

Solinsko malo gradsko vijeće činilo je 18 predstavnika iz tri solinske osnovne škole, a to su bili Mario Vuković, Nikola Frane Marović, Vana Bešker, Antea Šolić, Ivan Bućan, Luka Pažanin, Mirko Kunac, Ivan Markanović, Antea Taraš, Ivan Bašić, Andrea Dadić, Mark Majdov, Sara Perajica, Tomislav Roso, Mia Bradić, Petra Kljaković Gašpić, Veronika Ćurak i Nina Grebenar.

Uz solinske malo vijećnike na poziv predsjednice Republike Hrvatske izaslanstvo Grada Solina činili su i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ivana Teklić, troje solinskih ravnatelja Anđelka Slavić, Vesna Ružić i Đuro Baloević te koordinatorica projekta Grad Solin prijatelj djece Radojka Bućan.

Samom prijemu kod predsjednice Grabar Kitarović prethodilo je veselo druženje s 300 djece iz cijele Hrvatske u dvorištu Pantovčaka, gdje su ih dočekale razne sportske igre od odbojke, košarke, atletike, veslanja… Imali su mogućnost družit se s hrvatskim zlatnim olimpijcima kao što su Sara Kolak i Martin Sinković. Nakon igranja, fotografiranja i druženja s sportašima male solinske vijećnika u svom uredu primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolida Grabar Kitarović. U ime sve djece Grada Solina mali solinski vijećnici predsjednici Grabar Kitarović poklonili su uratke solinskih osmoškolaca. Sliku koju su izradila djeca s poteškoćama u razvoju, sliku ocrtanu glagoljicom, maslinovo i kantarijonovo ulje, lavandu te najpoznatiji solinski suvenir, Salonitanku. Uz razgovor i razmjenu darova solinska djeca su mogla razgledati Ured predsjednice i ostale prostorije Pantovčaka od soba za prijeme, bilateralne razgovore. Uz vidljivo uzbuđenje, djeca su uistinu uživala, a sam posjet te slobodna šetnja i igra uredima Pantovčaka ostat će im ucrtana u sjećanje.