Blog

DJEČJI GRADSKI VIJEĆNICI OBOGATILI USKRS STARIJIM OSOBAMA U KOPRIVNICI

Ideja Dječjeg gradskog vijeća o posebnoj uskrsnoj čestitki starijim osobama u gradu pretvorila se u plemenitu akciju koja je obogatila srca odraslih i djece. U školama i u Kreativnoj radionici Društva Naša djeca Koprivnica najprije su nastale pisanice, uskrsne košarice i cvjetni aranžmani, a zatim su ti prekrasni predmeti u koje su djeca utkala svoje dobre misli i pozitivnu energiju, našla svoje posebno mjesto u domovima starijih i nemoćnih, usamljenih osoba. No uz poklone koji su nemalo iznenadili naše sugrađane koji žive posve sami ili su godinama nepokretni, svima je još više značio dječji smijeh koji se opet začuo u njihovom okruženju.

“Otkako trideset godina ležim u krevetu, nisam doživjela da me posjete djeca koja nisu iz moje obitelji. Toliko sam sretna da jedva mogu govoriti. A papirnato cvijeće koje su sami izradili i prelijepe pisanice stajat će mi uz uzglavlje i svaki dan me podsjećati kako dobru djecu imamo u Koprivnici”- rekla je gospođa Višnja ne skrivajući suze.

100_1127

Neizmjernu sreću osjetio je i 93 godišnji Adam koji živi posve sam i kojemu društvo prave samo njegove omiljene mačke i pas, te susjeda koja mu pomaže u održavanju kućanstva. Adam je članice Dječjeg gradskog vijeća dočekao s čokoladama, ali i brojnim pričama o svom djetinjstvu, negdašnjim proslavama Uskrsa i svom zanimljivom životu.

100_1125

Pričati s djecom bilo je veliko zadovoljstvo i ostalim Koprivničancima koje su u pratnji volonterki iz DND posjetili mali gradski vijećnici. Svi su bili jednoglasni u pohvali ove dječje akcije koja im je Uskrs učinila ljepšim i u njihove usamljeničke dane unijela posebnu vedrinu. Djeci je pak ovo bila jedinstvena životna škola u kojoj su zakoračili u za njih nepoznate svjetove, upoznali neobične ljudske sudbine i shvatili da sreću ne mora donositi nešto materijalno, nego lijepa riječ, suosjećanje i pažnja. Na kraju svi su osjetili veliki ponos i poticaj da ponove svoje dobro djelo.

100_1123