Blog

DJEČJI TJEDAN I HUMANITARNA AKCIJA U OŠ CVJETNO NASELJE

U suradnji s udrugom Krugovi, organizirali su školsku humanitarnu akciju   „Djeca za 5“. Cilj akcije bio je da svako dijete donira  jednu neoštećenu igračku kojom se više ne igra i tako pomogne drugom djetetu – bolesnom vršnjaku. Pri tome su kod djece željeli osvijestiti sljedeće:

– potaknuti empatiju, humanitarnu svijest i djelovanje

– pomoći im da uvide potrebe djece oko sebe i osvijestiti problem maligno oboljelih vršnjaka slabijeg imovinskog stanja

– potaknuti ih da svojim aktivnim djelovanjem nekome poboljšaju kvalitetu života

– pomoći im da se odupru nezadovoljstvu koje nameću  reklame kada neku igračku ne mogu imati.

Učenici svih razrednih odjeljenja izvrsno su se odazvali akciji. Mnogi učenici donirali su veći broj igračaka, a ne samo jednu. Na Satovima razrednika učenicima je osviještena važnost humanitarnog djelovanja i senzibilizirani su za problematiku maligno oboljele djece kojima je pomoć namijenjena.

Donirane igračke će volonteri udruge Krugovi prodavati na tržnici Utrine (Zagreb) po simboličnim cijenama. Prikupljenim novcem pomoći će se maligno oboljeloj djeci i njihovim obiteljima u kupnji skupih lijekova.

Akcija je trajala od 6. do 13. listopada 2015., a bit će popraćena izvještajem i fotografijama na web stranici njihove škole. Ujedno se tijek cjelokupne humanitarne akcije „Djeca za 5“ može pratiti na stranici udruge Krugovi: www.krugovi.hr