Blog

DJEČJI TJEDAN U GRADU PLETERNICI

Društvo naša djeca Pleternica, Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice i ove godine su organizirali bogat program za djecu povodom Dječjeg tjedna.

U ponedjeljak je svečano otvoren Dječji tjedan uz pozdrav dječje gradonačelnice, Marije Mrvelj i gradonačelnice Grada Pleternice, gđe. Antonije Jozić. Povorka djece krenula je u 10 sati ispred Osnovne škole fra Kaje Adžića prema Gradskoj kući gdje su održani nastupi djece u kojima su sudjelovali Dječji vrtić Tratinčica, Udruga Radost, Plesna sekcija Cvjetići glazbe, Osnovna škola fra Kaje Adžića i Dječje gradsko vijeće. Djeca su donijela i svoje poruke odraslima koje su izložili ispred gradske kuće. Po završetku nastupa djeca su se okrijepila uz peciva, grickalice i čaj te zaplesala na ulici.

U poslijepodnevnim satima, Dječji vrtić Tratinčica otvorio je svoja vrata za one najmlađe te su roditelji djecu jasličke dobi doveli na jedno slatko druženje u prostor jaslica. Tete iz vrtića su djecu i roditelje upoznale s prostorom i radom jaslica te su se najmlađi uživali u zajedničkom druženju.

pleternica 5

U utorak novi saziv Dječjeg gradskog vijeća posjetio je Ured gradonačelnice. Na susretu s gradonačelnicom, djecu vijećnike je, nakon upoznavanja s gradonačelnicom i njenim zamjenikom, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća upoznala s njihovim pravima i obvezama te su mali vijećnici iznijeli svoje zahtjeve i planove za rad gradonačelnici koja im pruža veliku podršku za ostvarivanje tih planova i zahtjeva. Nakon ugodnog druženja, djeca su izradila plakat sa svojim željama, poukama i zahtjevima koji je izložen u Gradskoj kući.

U srijedu su djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica posjetila Dnevni boravak za zlatno doba gdje su korisnike Boravka oduševili kratkim nastupom nakon čega je uslijedilo međugeneracijsko druženje onih najmlađih i najstarijih na području Grada Pleternice.

pleternica 8

Četvrtak, iako neradni dan, vrvio je od aktivnosti za sve uzraste. Najmlađi članovi NK Slavije Pleternica odigrali su pokaznu utakmicu na malonogometnom stadionu, dok je Dječje gradsko vijeće provodilo svoju ovogodišnju naj-akciju, oslikavanje zida na stadionu kojim se najviše koriste upravo djeca.

 

Za djevojčice bila je organizirana i radionica izrade nakita kojom su obilježile svoj dan.

pleternica 13

U petak su svoja vrata otvorili NK Slavija za male zaljubljenike u nogomet i Gimnastičko društvo Pleter za zaljubljenike u gimnastiku koji su tog dana otvorili vrata svojih redovnih treninga.

U subotu u prijepodnevnim satima organiziran je Sajam dječjih udruga i igre, na koje su sudjelovale sve udruge i ustanove koje svoj rad usmjeravaju djeci te je Društvo naša djeca oformilo „Dječje dvorište“ gdje su se djeca mogla likovno izražavati, igrati društvene igre i družiti se. Najveseliji dio Sajma bio je nastup psa Melody koja je djecu oduševila svojim trikovima i plesom!

pleternica 14

U nedjelju je održana dječja misa zahvalnica u Župi svetog Nikole Pleternica s prigodnim programom, a  u poslijepodnevnim satima održana jehumanitarna akciju za pomoć djeci u bijegu od rata, uz disco party za djecu, za koji je Glazbena škola Pleternica napravila ugođaj. Uz ples, light show, sokove, grickalice i veselje svečano smo zatvorili ovogodišnji Dječji tjedan!

pleternica 15