Blog

DJEČJI TJEDAN U OPĆINI KANFANAR

Dječji tjedan u Općini Kanfanar obilježen je nizom aktivnosti i događanja pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Sve je započelo aktivnim sudjelovanjem novoosnovanog Dječjeg Općinskog vijeća na svečanoj sjednici  Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana općine i blagdana Svete Sofije. Dječje vijećnice i vijećnici prisustvovali su sjednici, a u njihovo ime pozdravne riječi uputio je dječji načelnik Leon Kristijan Antončić. Načelnik općine Sandro Jurman tom im je prigodom uručio značke općine Kanfanar.

govor-djecji-nacelnik

Kroz planirane aktivnosti vrtića i škole djeca su tijekom cijelog tjedna uživala u raznovrsnim aktivnostima kao što su zajednička druženja, boravci u prirodi i odlazak na besplatnu kazališnu predstavu „Pipo čuvar prirode“ u izvedbi teatra Naranča iz Pule. Načelnik općine Kanfanar također je sa svojim je suradnicima proveo dan s najmlađim žiteljima Općine. Posjetio je tako učenike 1. razreda Osnovne škole Petra Studenca u Kanfanaru izmijenivši s njima dojmove o prvim danima provedenim u školskim klupama. Načelnik je prvašićima na kraju druženja uručio poklon pakete školskog pribora sa željama za dobar uspjeh u školi, ali im i predstavio i pozvao ih da se uključe u različite sportske i druge  aktivnosti koji se za njih nude kroz sportske klubove  i udruge na području Općine. Uslijedio je posjet područnoj školi u Sošićima gdje su ga dočekali učenici od 1. do 4. razreda. I ovaj je susret protekao u ugodnom druženju u kojem se  načelnik prisjetio i podijelio s njima uspomene iz svojih  školskih dana provedenih u toj školi. Učenike su posebno razveselili uručeni poklon paketi.

Na kraju, načelnik se uputio u posjet najmlađima, polaznicima dječjeg vrtića u Kanfanaru koji su ga dočekali pjesmom. Posebno oduševljenje izazvao je veliki poklon paket različitih igračaka i likovnog pribora. Mališani su s nestrpljenjem pregledali nove igračke pa je posjet načelnika završio zajedničkom igrom.

Završnica obilježavanja Dječjeg tjedna uslijedila je u nedjelju zajedničkim izletom i posjetom adrenalinskom parku u Medulinu. U pratnji načelnika i volontera Društva Naša djeca iz Kanfanara djeca su se dobro zabavila u aktivnostima kao što su visinsko penjanje i zip line, gađanje lukom i strijelom, skakanje na trampolinu te sportskim igrama  na terenima za odbojku i badminton.