Blog

DJEČJI TJEDAN U POREČU

Obilježavajući Dječji tjedan, u srijedu su DND Poreč i DND Bakar zajednički gostovali  u Osnovnoj školi Poreč u kojoj su djeci u poslijepodnevnoj smjeni pripremili jednosatne scenske igre. Najprije su mali porečki glumci, koji uče glumu tek godinu dana, izveli predstavu ”Otok” po zamisli njihovih voditelja Marije i Valentina. Bakarski glumci već su duže skupa, neki čak pet godina. Zato nije bilo straha od nastupa niti prepunog gledališta. ”Ča je ča” bio je središnji dio njihovog nastupa (nakon ”Šlaga”, a prije odgovora na pitanje”Što je ljubav”). Iz kovčega su redom vadili predmete i nazivali ih zavičajnim imenima na bakarskoj čakavštini.

Učenicima je bilo zanimljivo gledati svoje vršnjake u sasvim drugoj ulozi.

10

U četvrtak prijepodne organizirali smo prazničko igranje na otvorenom za roditelje i djecu  pod motom ”Neka odrastanje bude dječja igra”. Budući da je igra važna za zdravo odrastanje, pokušali smo animirati sugrađane na zajedničku igru s djecom, ali smo na kraju pristali na kompromis: djeca su se igrala, a roditelji sa strane promatrali, neki i navijali.  Djeca su se očito zabavljala, jer su tražili da neke igre ponove i pitali na kraju zašto nema više. Utješili smo ih crvenim balonima kao nagradom za sudjelovanje.

Obilježavanje Dječjeg tjedna zaključujemo u subotu ujutro, u prostoru DND-a na Trgu kneza Branimira, crtanjem dječjih prava s voditeljicom likovne radionice Marinom Pacenti Rokov.