Blog

DJEČJI TJEDAN U PRELOGU

Od vremenu od 5. do 11.listopada Društvo Naša djeca Prelog obilježilo je Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan se obilježavao u novoizgrađenim prostorijama Dječje kuće Prelog koja se nalazi na tržnici.

Volonterka Sanela Horvatić otvorila je Dječji tjedan na ruskom jeziku. Djeca su izrađivala plakat na ruskoj ćirilici, naučila pisati i čitati vlastita imena i imena svojih prijatelja te su naučila koju rečenicu za sporazumijevanje u slučaju da otputuju u Rusiju ili steknu nova prijateljstva iz Rusije. Drugi dan radionicu je održavala Maja Markač koja je ˝Radionicom glagoljanja˝ djeci približila povijest i način pisanja glagoljice. Marija Grabant održavala je likovnu radionicu pod nazivom ˝Prijateljske slike˝- tehnika crtanja temperama u kombinaciji s balončićima. Treći dan Dječjeg tjedna održavao je Domagoj Maraković pod nazivom ˝3D projektiranje od papira˝ gdje su djeca u 3D dimenziji od papira izradila mjesto gdje žive. Sanja Belić održavala je ˝Kreativnu radionicu˝ na kojoj su djeca izrađivala slike s okvirima od gipsa.

U petak su  veliku važnost pridali zubima te je Ivana Najman objasnila djeci kako pravilno i koliko često prati zube, kada trebamo odlaziti k zubaru i na koji način se riješiti crnih točkica da zubi ostanu zdravi. Djeca su napravila zube od gline koje su odnijela kući i osušili za uspomenu, kao podsjetnik za pravilno održavanje zubića. Subotu je obilježila volonterka Josipa Markušić u španjolskom duhu. Djeca su naučila čitati španjolski jezik i neke osnovne rečenice za sporazumijevanje, a uz to mogli su kroz kratki film zaključiti kako poznati španjolski ples flamenco i nije tako lagan kako se čini. Za kraj su izrađivali poznate španjolske lepeze koje su ponijeli kući i objesili na svoje zidove.

Kraj Dječjeg tjedna obilježen je zajedničkim druženjem volontera i djece te su organizatori iskoristili priliku da iskreno zahvale svima koji su sudjelovali u obilježavanju Dječjeg tjedna.