Blog

DJEČJI TJEDAN U SVETOM KRIŽU ZAČRETJE

Dječji tjedan u Sv. Križu Začretju započeo je u ponedjeljak druženjem kod načelnika djece DOV i kićenjem Trga što su oduševljeno odradili prvašići uz pjesme i poruku: Ljubav djeci prije svega. Bajkaonica o Ježeku Jankiću potaknula je djecu na izrađivanje svog ježića.

Tjedan prepun radionica oduševio je djecu Začretja, Mirkovca i Sekirišća.  Međunarodna je godina vještina pa su i radionice bile posvećene učenju vještina. Romobilijada je pokazala da djeca još vole vožnju romobilima i da su spretna i na poligonu. Najmlađa vozačica imala je samo 3 godine.

U godini vještina, učile su se nove vještinu pa je srijeda bio dan za zanimljive radionice u Dječjem tjednu.
Ako mislite da je lako navoditi konac u iglu, napraviti čvor na koncu i prišiti gumb, vjerujte djeci u Začretju, Mirkovcu i Sekirišću to je u srijedu bio baš težak zadatak. Naročito malo školarcima. Radionice koje su pripremile volonterke DND-a pokazale su da djeca trebaju puno više vježbati finu motoriku pa je i domaća zadaća: naučiti napraviti čvor na koncu. Ipak su na kraju prišivene gumbiće svi ponosno pokazivali.  Naučiti neku novu vještinu poželjeli su i učenici drugih razred pa su se prijavili za učenje: kako napraviti hranilicu za ptice, te su veselo odradili zadatak.  U četvrtak su uživali u tradicijskim jesenskim igrama spretnosti i besplatnoj kazališnoj predstavi za svu djecu u 17h u predvorju škole. Gostovalo je kazalište Prijatelj iz Zagreba s predstavom: Smjehuljica i Mrgud. Jutro su započele aktivnosti ozelenjavanja novog dječjeg igrališta sadnjom cvijeća i zelenila i to zajedno veliki i mali, djeca vrtića te Dječje vijeće i školarci volonteri, što je početak “Naj akcije”!