Blog

DJEČJI TJEDAN U TUHLJU

Točno u podne, 2. listopada, službeno je započeo Dječji tjedan u Tuhlju.

Učenici od prvog do osmog razreda okupili su se na igralištu, oformili latice cvijeta svojim rukama, sunce je sjalo i dan je bio prekrasan za viknuti na sav glas “Ljubav djeci prije svega!“.

Kratka, ali slatka tradicija pozdravnih riječi ravnateljice, gđe Snježane Romić i načelnika općine, gosp. Mladena Hercigonje. Nakon toga zapjevali smo svi zajedno “Kad si sretan” i time je službeno obilježen početak aktivnosti unutar Dječjeg tjedna.

 

Načelnik Općine Tuhelj gosp. Mladen Hercigonja primio je kao i svake godine u Dječjem tjednu delegaciju djecu, članove Vijeća učenika OŠ Lijepa naša i Dječjeg vijeća Tuhlja na susret i radnu sjednicu s temom „Dječja prava danas za nas!“ Uz djecu na susretu u općini bile su predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Općina Tuhelj-prijatelj djece i predsjednica DND TUHELJ Snježana Romić i članice IO DND Tuhelj Natalija Knezić Medvedec i Pavica Iveković. Djeca Tuhlja govorila su o svojim željama i iznosila prijedloge aktivnosti za dobrobit djece Tuhlja. Tako djeca predlažu postavljanje dodatnih klupica za sjedenje i druženje na dječjem igralištu i u mjestu, postavljanje „pametne klupe“, dodatno opremanje dječjeg igrališta spravama za vježbanje na otvorenom, predlažu disco-plesne večeri za djecu, održavanje kros-a za djecu, Free WiFi… Odrasli su pohvalili djecu i njihove prijedloge koje će prenijeti drugima i podržati ih.