Blog

DJEČJIM SKUPOM ZAPOČEO DJEČJI TJEDAN U OPATIJI

Mališani iz opatijskih i lovranskih vrtića i osnovne škole Dječjim skupom i druženjem s gradonačelnikom, načelnikom i njihovim zamjenicima te čitanjem poruka odraslima obilježili su Međunarodni dan djeteta i početak Dječjeg tjedna u Opatiji i Lovranu.

„Roditelji, čitajte nam više priča! Nemojte vikati na djecu! Nemojte pušiti! Dajte nam više prostora za igru…“ – neke su od poruka djece roditeljima i odraslima koje su im mališani uputili na Dječjem skupu kojim je obilježen Međunarodni dan djeteta i početak Dječjeg tjedna, a ova tradicionalna međunarodna manifestacija održava se u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Opatiji i Lovranu od 2. do 8. listopada pod motom “Ljubav djeci prije svega” i “Odrasli, čujte i naše mišljenje”.

U prijepodnevnim satima u Lovranu se okupilo dvjestotinjak mališana koji su s odraslima napravili krug oko crkve, uhvatili se za ruke i uzviknuli „Ljubav djeci prije svega!“. Skupu su se pridružili i načelnik općine Bojan Simonič te zamjenik načelnika Toni Družeta koji su pozdravili djecu te ih darivali s košarama punim bombona.

U Opatiji su se u podne mališani okupili ispred Sportske dvorane Marino Cvetković. Gradonačelnik Ivo Dujmić poručio je djeci da se čim više igraju i zabavljaju te lijepo obilježe Dječji tjedan.

– Prije par godina dali ste mi papiriće s porukama i vašim željama, koje sam neki dan pregledao. U najviše poruka pisalo je da želite kino i ja sam jako sretan što ste ga i dobili u našem novom Centru Gervais. Također ste željeli novi dječji vrtić, a i njega ćete uskoro dobiti, gradi se na Punta Kolovi. Ponosan sam i sretan što naš grad sluša želje djece, kazao je gradonačelnik Dujmić.

Okupljenu djecu iz Osnovne škole „R.K. Jeretov“ Opatija, Dječjeg vrtića Opatija i Volosko i Igraonice „Girotondo“ Glazbene škole Mirković pozdravila je i dječja gradonačelnica Petra Deranja, koja ih je podsjetila na bogat program koji ih očekuje tijekom cijelog tjedna, a prisutan je bio i zamjenik gradonačelnika Emil Priskić. Svi prisutni mališani i odrasli stali su u veliki krug, uhvatili su se za ruke te uzviknuli „Ljubav djeci prije svega!“, nakon čega su svi zajedno zaplesali na koreografiju „Yves La Rock – Rise Up“ koju je osmislila voditeljica Plesne skupine pri DND-u Vanja Vujović.

Međunarodni dan djeteta odnosno prvi dan ovogodišnjeg Dječjeg tjedna završava otvaranjem izložbe igračaka pod nazivom „Razigranih 65“ u galeriji Laurusu u Lovranu s početkom u 18:00 sati. Izložba je organizirana u sklopu programa obilježavanja 65 godina rada i djelovanja opatijskog Društva „Naša djeca“ Opatija.