Blog

DND LEKENIK – KRATKI IZVJEŠTAJ ZA 2012. GODINU

DND Lekenik je u 2012. navršilo 17 godina svog djelovanja. Rad s djecom i za djecu odvijao se kontinuirano kroz dječje skupine, projekte i duge aktivnosti. Udruga je 2012.g. brojila 32 odrasla člana i 20 djece-nominalnih članova. Prema Statutu u ožujku je održana izborna skupština. Također je izabran novi izvršni i nadzorni odbor te  za predsjednicu ponovo izabrana Ivanka Gajdek. Podijeljene su i pohvale i zahvalnice članovima, donatorima, sponzorima i djeci.

U DND-u Lekenik su se održavale ove aktivnosti:

– Plesna skupina „Suncokreti“ s voditeljicom Vesnom Radošević

– Likovna radionica s voditeljicom Safetom Ičanović

– Foto-grupa „Zoom“ i  Dječja scena s voditeljicom Ivankom Gajdek.

– Dječji forum „Maslačak“ obavlja samo najvažnije aktivnosti zbog nedostaka voditelja

Osim u dječjim skupinama Društvo je okupljalo djecu i odrasle i na ostalim projektima pa je tako u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Leknik i uz pomoć sponzora i donatora organiziran je već tradicionalni Dječji maskenbal 18. veljače 2012. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U travnju se Društvo uključilo u proslavu Dana Općine. Povodom Dana obitelji, u svibnju je organiziran izlet s djecom, ovaj put u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ljetni mjeseci su protekli u okupljanju dječjih skupina i uređivanju prostorija u kojima Društvo ima sjedište. Rujan je protekao u pripremama za obilježavanje Dječjeg tjedna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dječji tjedan je obilježen pisanjem poruka djece odraslima, prigodnim izložbama od kojih izdvajamo etno izložbu pod nazivom „Iz bakine škrinjice“, a u čast Dana djedova i baka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mjesec studeni je protekao u znaku obilježavanja Dana dječjih prava. Započela je i humanitarna akcija prodaje UNICEF čestitki, a na poziv SOS Dječjeg sela odrasli članovi i djeca uključili su se u akciju čitanja bajki. Prosinac je poznat po obilježavanju Dana volontera, ali i po svečanom predbožićnom druženje djece i odraslih u Društvu i darivanju djece.

DND Lekenik je uspješno surađivalo s ustanovama za djecu, stručnim službama, poduzećima i udrugama u mjestu i šire. Tu treba posebno istaknuti SOS Dječje selo Lekenik, Narodnu knjižnicu i čitaonicu, Turističku zajednicu i Općinu Lekenik.