Blog

DND LOKVE ODRŽALI DAN OBITELJI

Zahvaljujući volonterima koji su ujedinili javne institucije na području mjesta, obavijestili građane o obilježavanju Dana obitelji putem plakata, društvene mreže Facebook, te usmenom predajom – koja je urodila najviše plodom održan je prvi Dan obitelji u Lokvama.

Glazbu i razglas dala je Općina Lokve, prostor, materijale, roštilj, drva i sve ostalo što je zatrebalo u zadnji čas također je dalo Komunalno društvo „Lokvarka“.  Okrjepu u vidu hrane i pića, te nagrade osiguralo je Društvo Naša djeca.

Djeca su sudjelovala u biciklističkim utrkama u dva uzrasta. Prvi mlađi su bili u starosti od 1.r-4.r , te stariji uzrast od 5.r-8.r . Bili su vrlo uspješni, volonteri su mjerili vrijeme, podijelili medalje, i dali nagrade koje su dobili donacijom iz Adrenalinskog parka Kupjak.

Najmlađi sudionici/posjetitelji sudjelovali su u kreativnoj radionici pod nazivom „Obitelj je najvažnija“ gdje su uz pomoć volontera izradili veliko obiteljsko stablo od svojih ručica koje su pritom objesili na vrata zgrade Općine. Za to vrijeme su vrijedni tate pekli roštilj i točili sokove umornim nožicama i vrijednim ručicama. Kada su sve aktivnosti završile, ručak je čekao na stolu za sve sudionike . Svi su se skupili za jednim stolom, te uz smijeh i razgovor, pojeli i skupili snage za još malo igranja prije polaska. U toj drugoj fazi aktivnosti, Društvo Naša djeca osmislilo je utrku biciklima za roditelje ( no nije se održala, valjda su se prestrašili, kažu oni ), potezanje konopa i odbojku.

Nakon svega , djeca su umorna odlučila ići kući.

Iz društva Naša djeca kažu da su vrlo zadovoljni sa održanim Danom, te kako s lakoćom mogu reći da je uspio! Zahvalni su svima koji pomogli , a najviše djeci koja su došla u velikom broju i tako omogućila da taj Dan uspije! Nadaju se da će ovakva okupljanja vezana uz Međunarodni Dan obitelji postati tradicija, te da će druge godine na 2. Danu obitelji biti još više djece i da će se uključiti i mnoge druge institucije i udruge.

Društvo Naša djeca u Lokvama ove godine ima puno posla, Općina se uključila u Projekt Općina Prijatelj djece, te glave volontera stalno mozgaju . Nadaju se da će i svaka sljedeća aktivnost biti posjećena barem u ovom broju, ako ne i većem, te će do kraja godine Općinu krasiti počasni naziv Općine Prijatelj Djece.