Blog

DND NAŠICE –DANI KRUHA

Članice DND-a Našice pod pokroviteljstvom Grada Našica u subotu  17.10.2015. u središtu grada organizirali  su tradicionalnu manifestaciju “Dani kruha”. Ispred robne kuće organizirali su prigodnu izložbu pekarskih proizvoda u čemu su im pomogle pekare našeg kraja. Okupljene članice i članove DND-a, Dječjeg foruma, predstavnike škola i vrtića te građane, pozdravio je gradonačelnik  Krešimir Žagar istaknuvši značaj kruha i pohvalivši ovu tradicionalnu izložbu.

Dani kruha se već godinama održavaju u našem gradu, pa smo tako i ove godine vrlo rado sudjelovali u ovoj manifestaciji. Ova manifestacija je prerasla u tradiciju, koju nikako ne bi mogli održati da nismo u suradnji s našim pekarama Blaža, Čočaj, Marijan, Pec, Saša, Urbarija i Viktorija. Isto tako zahvaljujemo svim roditeljima, školama, vrtiću i Gradu Našicama koji su uključeni u ovu manifestaciju.“ – rekla je kratko Marina Lazar.

Kruh i okupljene blagoslovio je fra Celzo Vlahović koji je podsjetio na simboliku kruha kao Božjeg dara.

Prigodni program izveli su članovi Dječjeg foruma pod vodstvom Ružice Belunjak i Anice Janković.

 „Crtanje kredama zbog lošeg vremena nismo uspjeli realizirati u Dječjem tjednu,tako da smo našoj djeci ostali dužni organizirati crtanje kredama po pločniku. Ovim putem se zahvaljujem roditeljima koji su doveli svoju djecu ,te se nadam da su se svi lijepo zabavili“– rekla nam je predsjednica DND-a Darija Vlajnić.