Blog

DND OGULIN – DJEČJI MASKENBAL 2014.GODINE

U nedjelju, 23. veljače. 2014. promijenila se vlast u Gradu. Mnogi će pomisliti da o tome ništa nisu čuli i da se je to desilo na brzinu i u tišini. Ali naprotiv! Nije bilo tako. Vlast u Gradu Ogulinu, pred prepunom Gradskom sportskom dvoranom, čak uz pristanak elegantnog gospodina s crnim plaštem i veselim šeširom: glavom i bradom našeg gradonačelnika Jure Turkovića, preuzele su dječje maškare.

Društvo Naša djeca Ogulin s radošću je svoj djeci našega grada i susjedne općine darovala nekoliko sati veselja, pjesme i plesa pod maskama, kao što to radi već dugi niz godina, i kako nam nalažu naši običaji a što je postalo već i tradicija u našem gradu.

Maškarano ludilo započelo je svirkom naših coprnjaka Puhačkog orkestra a plesni program su uljepšale Ogulinske mažoretkinje s nastupima svih svojih timova, koje su se osim zanimljivim koreografijama i veselom glazbom, istakle dobro osmišljenim kostimima. Sa nama su i ove godine bili članovi Plesnog studia Tanje Metikoš sa plesnim izvedbama koje su oduševile sve posjetioce.

Veselju su se pridružila i djeca dječjeg vrtića iz Josipdola u zajedničkoj maski čarobnjaka i čarobnica i djeca iz dječjeg vrtića Bistrac iz Ogulina kao Hlapići i Gite iz priče o Šegrtu Hlapiću Ivane Brlić Mažuranić.

Bilo je tu još cijela plejada super junaka, likova iz bajki, vila, vilenjaka i princeza, vatrogasaca i super baka. Ponosno su ih za ručice vodile sigurne ruke njihovih mama i tata.

Za sve loše, s čim su se tijekom godine susretala djeca, bio je optužen Imbro, krivac sudionik svakog karnevala. U ogulinskom slučaju to je bio veliki medo koji se je svima činio smiješno drag, a za ništa kriv. Ali tako može biti jedino u bezbrižnom dječjem svijetu. Nakon čitanja optužnice, Imbro je protjeran iz dvorane a neizostavno maškarano ludilo moglo je započeti.

Voditelji programa bili su naši omiljeni i već godinama uhodani striček Miro i meštar parade Dube. Odlično su komunicirali s djecom i baratali karnevalskom terminologijom, a najveselije je bio prihvaćen poziv na krafne, vruću čokoladu, sokove i neizostavne balone koje su nesebično i ove godine darovali sponzori.

Društvo Naša djeca Ogulin još jednom zahvaljuje svojim sponzorima na pomoći oko organiziranja dječjeg maskenbala: Gradu Ogulinu, Športskoj zajednici grada, Prvoj osnovnoj školi, Policijskoj postaji, Pekarama: Mivit, Bošt, Žanić i Hasi, trgovinama Gavranović i Plodine, Marshe restoranu, Starom gradu, Saši iz turističkog, udruzi Piroform, pojedincima, te medijima Radio stanici i Og-listu.

Nakon super karnevalskog provoda, maskirani mališani, mame, tate, bake i djedovi, otišli su na zasluženi odmor, a ključevi grada i sve gradske brige vraćeni su u sigurne ruke, pravog gradonačelnika, sve do novog ogulinskog dječjeg maskenbala.