Blog

DND TUHELJ OBILJEŽILO 10 GODINA RADA I DJELOVANJA

Prostor OŠ Lijepa naša u Tuhlju bio je 11. prosinca 2014. mjesto okupljanja gdje su članovi DND Tuhelj, roditelji, djeca i gosti svečano obilježili deset godina djelovanja DND-a. Program obilježavanja vodili su dječji načelnik Rene Javorić Ilić i njegova zamjenica Lea Tušak. Tijekom deset godina društvo su podržavali brojni pojedinci, privatnici, poduzeća i ustanove kojima su rekli hvala dodjelom zahvalnica. Zahvalnice su predsjednica Snježana Romić i njena zamjenica Nevenka Tramišak uručile i svim osnivačima društva i volonterima koji su svoje vrijeme i aktivnosti usmjerili na dobrobit djece. Okupljeni su mogli uživati u programu koji su pripremile volonterke DND-a Pavica Iveković s dramsko-scenskom igrom, Tanja Šurina s recitatorima i Maja Šurina s igraonicom. U programu su se pridružili stalni suradnici, članovi Puhačkog orkestra „Lipa“ i KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj. Članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća upozorili su na prava i obveze povodom 25 godina donošenja Konvencija UN o pravima djece, a s njima su radile Valentina Kunšt i Snježana Romić.

Okupljeni su mogli uživati u programu koji su pripremile volonterke DND-a Pavica Iveković s dramsko-scenskom igrom, Tanja Šurina s recitatorima i Maja Šurina s igraonicom. U programu su se pridružili stalni suradnici, članovi Puhačkog orkestra „Lipa“ i KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj. Članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća upozorili su na prava i obveze povodom 25 godina donošenja Konvencija UN o pravima djece, a s njima su radile Valentina Kunšt i Snježana Romić.

Pročitani su pozdravni brzojavi koje su uputili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek te Savez društava Naša djeca Hrvatske.Kroz održanu prezentaciju podsjetilo se na desetogodišnji rad. U tom su razdoblju provedene brojne akcije za djecu i s djecom u kojima su sudjelovale generacije djece. DND provodi aktivnosti koje inicira Savez DND Hrvatske (Dan obitelji, Dječji tjedan, Dan igara, čestitke obiteljima novorođene djece, sudionici međunarodnog projekta Saveza DND „100 ljudi 100 ćudi“…). U Tuhlju radi Dječji forum “Tuheljko” i Dječje vijeće. Uspješno se uključuju u akcije ostalih DND-a u županiji. Samostalno potiču i provode redovne dječje igraonice za djecu od tri do šest godine, dramske, recitatorske i likovne radionice. Uključuju se u obilježavanje Dana općine organiziranjem Dječjeg dana u kojem pripremaju igre za djecu I odrasle, pečenje kukuruza i biciklijadu. Organiziraju izlete i posjete kinu i kazalištu te dovode gostujuće glumce i komičare u Tuhelj.

Zamjenik načelnika općine gospodin Mladen Hercigonja čestitao je DND-ovcima obljetnicu u kojoj su pokrenuli puno aktivnosti. Prepoznata važnost rada s djecom je u tome što je Općina Tuhelj 2013. godine postala još jedna od općina u Hrvatskoj koje nose naziv Općina prijatelj djece. Općina je pomagala rad s djecom, a tako će i nastaviti jer na mladima svijet ostaje.

Na kraju je predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić pozdravila sve nazočne, čestitala obljetnicu svoj djeci, roditeljima, volonterima koji odvajaju svoje vrijeme za rad s djecom i za djecu te prijateljima društva. Zahvalila je školi u kojoj se odvijaju brojne aktivnosti u suradnji sa svim djelatnicima škole, donatorima koji omogućuju aktivnosti te svim udrugama i drugima s kojima društvo surađuje.