Blog

DOBITNICI NAGRADA, PRIZNANJA I POHVALA GRIGOR VITEZ ZA TEKST I ILUSTRACIJU U KNJIGAMA ZA DJECU U 2013. GODINI

Savez društava Naša djeca Hrvatske organizira 46. dodjelu Nagrade „Grigor Vitez” književnicima/ama i likovnim umjetnicima/ama za tekst i ilustracije u knjigama za djecu za književnu produkciju u 2013. godinu koja je bila vrlo iznimna, originalna i kreativna što pokazuje veliki broj pohvaljenih autora.

U 2013. godini u konkurenciji je bilo ukupno 60 knjiga iz produkcije 23 nakladnika.

Nagrada „Grigor Vitez” najstarija je književna nagrada u Hrvatskoj, a njezinu dodjelu ove godine podržalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Zagreb. Od 2005. godine Nagrada se ostvaruje u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem lutaka. Svečanost dodjele Nagrade održat će se u petak 4. travnja 2014. godine u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19.

Nagrade Grigor Vitez za 2013. godinu uručit će se:

NADI MIHALJEVIĆ  za tekst u knjizi ANĐEO PLIŠANIH IGRAČAKA

Nada 001

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Zagreb 2013.

Urednici: Robert Mlinarec i Silvija Šesto

i

ZDENKU BAŠIĆU  za ilustracije u knjizi MJESEČEVE SJENE: O VJEŠTICAMA I PRIČAMA NOĆNIH SATI SJEVEROZAPADNOG DIJELA MEDVEDNICE I SAMOBORSKOG KRAJA

Mjesečeve sjene-nova slika

Planetopija d.o.o.  2013. Zagreb

urednica: Merima Nikočević Ibrahimpašić

 Uz nagrade dodjeljuju se  Priznanja i pohvale Nagrade Grigor Vitez  za 2013.

 Posebno priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013. SANJI POLAK za Morski dnevnik Pauline P. i do sada objavljene knjige namijenjene dječjoj populaciji.

 Sanja Polak 001

Priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013. „Zlatni konj“ Zvonimiru Balogu u autorskoj knjizi „Ja konj“, Alfa, Zagreb – za izuzetno duhovit, poučan i djetinje bogato imaginaran autorov unutarnji svijet u pjesmama o konju.

ja konj

Cjeloviti tekst priopćenja za medije preuzmite na ovoj poveznici.