Blog

DRUŠTVO NAŠA DJECA OGULIN – 9.SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE U JASTREBARSKOM

U subotu, 17. listopada u Jastrebarskom je održan 9. susret gradova i općina prijatelja djece. Grad Ogulin predstavljali su članovi Dječjeg gradskog vijeća Roko Stipetić i Tin Ćićak zajedno sa voditeljicom Ljerkom Salopek Bacanović  te Ljiljanom Kaurić, predsjednicom DND-a Ogulin.

Gradovi i  općine prijatelji djece  je akcija Saveza Društava Naša djeca koja okuplja gradove i općine koji vode posebnu skrb o svojim najmlađim stanovnicima te se  trude  stvoriti najbolje uvjete za odrastanje i djeci ljepše djetinjstvo.

Na svečanom otvaranju Susreta sudionike su pozdravili predstavnici grada Jastrebarskog i lokalnih odgojno – obrazovnih ustanova, predsjednica Saveza DND-a Hrvatske  te predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih. Nakon  prigodnog programa  svi sudionici su prošetali Perivojem Erdödy do Dječjeg vrtića Radost.

Djeca su sudjelovala u radionicama i  igrama za djecu: Izrada modela Sunčevog sustava, Kako razdvajati boje?, Zašto žirafa ima dugačak vrat? i Čarolija boja – bojanje plamena.

Odrasli su poslušali predavanje o Inkluziji u odgojno – obrazovnim ustanovama  te Zaštiti i inkluziji djece izbjeglica i imigranata. Predavali su dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar, Jadranka Stojković, predstavnici MUP-a, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Centra za mirovne studije.

Svoja pozitivna iskustva iznijeli su članovi-volonteri Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Ova vrlo emotivno izlaganja bila su svojevrsni poziv da i ostali budu volonteri u trenutnim izbjegličkim kampovima u našoj domovini.

Sa pozitivnim iskustvima i puni emocija DND Ogulin iščekuje sljedeći susret.