Blog

DRUŠTVO NAŠA DJECA OGULIN NA 21. DJEČJEM KARNEVALU U OPATIJI

U veljači Opatijom na jedan dan vladaju male maškare. Tako je bilo i ove nedjelje 12. veljače kada su članovi  Društva Naša djeca Ogulin sudjelovali na tradicionalnom 21. Dječjem karnevalskom korzu.

Vesela, šarena i razigrana povorka mnogobrojnih maskiranih skupina ove sunčane nedjelje uljepšala je glavnu ulicu Opatije. Maskiranih skupina bilo je iz mnogih mjesta okolice, a sudjelovale su skupine i iz Vinkovaca, Nedelišća, Zaprešića, Vrbovca, pa čak i iz inozemstva.

Karnevalska povorka počela je u 13,00 sati na opatijskoj tržnici, a završila je na poznatom kupalištu Slatina uz degustaciju krafni i sokova, te obavezno fotografiranje.

Vrijedni članovi Društva Naša djeca  Ogulin tjednima su izrađivali vesele maske i kostime za djecu i odrasle članove DND – a. Predstavili su se kao grupna maska ‘’Božićna priča’’ u kojoj su sudjelovali članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Klek, mažoret timovi juniorki i kadetkinja A, voditelji, volonteri kao Djed Mraz, Baka Mrazica, vilenjaci, pahuljice, borovi, sobovi, pokloni i meštrica parade.

U povorci je sudjelovalo preko 2000 sudionika s  30 prijavljenih grupa.  Svoju grupnu masku ‘’Božićna priča’’ DND Ogulin su predstavili na šest pozornica glavnom ulicom grada sa poznatim voditeljima Mariom Lipovšekom Battifiaca i Dreženom Turina Šajetom. Po završetku povorke na kupalištu Slatina sudionici su pjevali, plesali i uživali u koncertu grupe Colonia. Kući su se vratili u večernjim satima veseli i puni doživljaja. Nastavljaju i dalje s pripremama za Dječji maskenbal u Ogulinu ove nedjelje, 19. veljače 2017. godine.