Blog

DRUŠTVO “NAŠA DJECA” OSIJEK ULJEPŠALO DJEČJI TJEDAN VIŠE OD 100 MALIŠANA NA BANOVINI

Dječji tjedan 2021. za stotinjak osnovnoškolaca iz OŠ Glina i OŠ Gora uljepšao je tim iz Društva “Naša Djeca” Osijek kreativnim glazbeno-scensko-plesnim radionicama pod nazivom „Skuhaj mi priču“. Smijeha i veselja nije nedostajalo ni na Banovini, a sve zahvaljujući uvijek nasmiješenim DND-ovkama: Jasna Komendanović, operna pjevačica osječkog HNK i Mira Sekereš, plesna pedagoginja, predsjednica Udruge za promicanje kulture plesa iz Plesnog studija „Shine“ iz Osijeka. Na ovaj je način naša donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ Saveza DND Hrvatske, namijenjena psihosocijalnoj podršci roditelja i kreativnim radionicama za djecu na potresom pogođenom području na Banovini ušla u svoju završnicu.
 
 

„Ovom kampanjom i zahvaljujući prikupljenim donacijama građana već šest mjeseci pružana je psiho-socijalna podrška za preko 350 roditelja i odgajatelja s područja Banovine, te su za više od 300 vrtićanske i osnovnoškolske djece održano ukupno 15 kreativnih radionica kako bismo dodatno djecu u kriznim i stresnim situacijama motivirali na radost i optimizam.
 
 

Veliko hvala gostoprimstvu ravnateljica i odgajateljica osnovnih škola i vrtića s Banovine, partnerskoj organizaciji Centru za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, te Društvima „Naša djeca“ iz Zaboka, Ogulina, Bjelovara, Varaždina, Nove Gradiške i Osijeka za rad na terenu s roditeljima i djecom. Posebno hvala svim ljudima velika srca koji su donirali sredstva kojima smo omogućili terenski rad i dolazak timova na Banovinu “, rekla je voditeljica donacijske kampanje Manuela Maurović iz Saveza DND-a Hrvatske.
 
Pogledajte galeriju veselja sa Dječjeg tjedna na Banovini, hvala svima koji su donirali i na taj način omogućili našim volonterima da vrate osmijeha na lica djece sa područja Banovine.