Blog

EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA ODRŽANO U RUMUNJSKOJ

Targoviste, grad u Rumunjskoj, poznatiji kao grad grofa Drakule, proteklog tjedna bio je domaćin 16. Europskog prvenstva mažoretkinja (EMC) 2014. godine, na kojem je nastupilo preko 2000 mažoretkinja iz 10 europskih država i to: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Bugarske, Francuske, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije.

Mažoretkinje su se natjecale u kategorijama: neformacija i formacija štap, pom-pom i mace (kategorija štapa usvojena prošle godine), u sva tri dobna razreda: kadeti, juniori i seniori.

DGV_Ogulin 065

Predstavnica našeg grada i županije u kategoriji neformacija, Marija Ceranić, nastupila je u neformacijama kao juniorka solo i zauzela izvrsno 5. mjesto i svojom plesnom koreografijom izborila najbolji rezultat hrvatskih predstavnica na Prvenstvu ostavivši iza sebe mažoretkinju iz Gline i Klinča Sela. Slovenske predstavnice zauzele su prva tri mjesta, a četvrta je bila predstavnica iz Bosne i Hercegovine.

U  najatraktivnijoj i najjačoj kategoriji seniori štap naslov europskih prvakinja obranile su Zagrebačke mažoretkinje, viceprvakinje su Mažoretkinje grada Vukovara, a treće mjesto pripalo je slovenskoj momčadi Laško.

20140914_182949

Ogulinske mažoretkinje zahvaljuju se svim svojim sponzorima na pomoći oko putovanja u Rumunjsku s obećanjem da u narednim godinama očekujemo nastup i naših formacija na istima.

20140914_103527

Ovi izvrsni rezultati podstrek su daljnjem radu i treniranju tako da mažoretkinje uskoro kreću sa novim upisima u svim kategorijama: dječji tim-mala škola  (5-7 godina), kadetski tim (7-11 godina), juniorski (11-14 godina) te seniorski (od 15 godina naviše). Za više informacija kontaktirajte  www.ogmazoretkinjednd.bloger.hr.

Ljiljana Kaurić