Blog

FINALE HUMANITARNE AKCIJE ZAJEDNO ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI

Danas u 20 h (petak, 15.05.) počinje veliki koncert „Uz nas niste sami“ . To je završni događaj HRT-ovog humanitarnog tjedna koji je započeo 11.05. i koji podržava akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatske: Za osmijeh djeteta u bolnici kojom se želi podići svijest o važnosti humanizacije bolničkog liječenja djece. Prikupljena sredstva omogućit će nabavu sklopivih kreveta/ stolaca za roditelje te opremanje  prostora za boravak roditelja u bolnici tijekom hospitalizacije djeteta. U akciju opremanja bit će uključeno svih 37 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj.  Osiguravanjem mogućnosti za boravak roditelja uz dijete omogućit će se bolesnom djetetu ne samo medicinska pomoć već i potrebna psihološka, emotivna i socijalna podrška bliske osobe što će kod djeteta ublažiti strah i anksioznost od odvajanja od roditelja. 

ZajednoZaSmijeha_1__01.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska za cijeli tjedan pripremila je reportaže o akciji i važnosti boravka roditelja uz dijete. Prilozi su iz raznih bolnica koje sudjeluju u akciji Za osmijeh djeteta u bolnici i nose titulu „Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta“ .

Neke od reportaža možete vidjeti na sljedećim linkovima:

http://www.hrt.hr/284326/magazin/osmjeh-nista-ne-kosta-a-vrijedi-neprocijenjivo

http://www.hrt.hr/284472/magazin/djeca-za-djecu

http://www.hrt.hr/284131/magazin/uz-nas-niste-sami-4

http://www.hrt.hr/283984/magazin/humanitarni-tjedan-uz-nas-niste-sami

U večerašnjoj emisiji brojne će se poznate osobe iz javnog života Hrvatske, predvođene predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, ministrom Vedranom Mornarom i ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom, javljati na humanitarni broj telefona 060 9005. Stručnjaci, liječnici i volonteri pričat će o svojim iskustvima, sudjelovat će i djeca crtajući i gradeći od raznih materijala idealnu bolnicu, a u glazbenom programu nastupit će stare ali i nove glazbene zvijezde. 
DanHRT-studio10.jpg.688x388_q85_crop_upscale
Te nove glazbene zvijezde dolaze nam iz popularnog The VoiceaNina Kraljić, Mateo Resman, Marin Jurić Ćivro, Jure Brkljača, Alen Bićević, Ema Gagro i Ana Opačak. Njima će se pridružiti i provjerena imena hrvatske glazbene scene: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Petar Grašo, Vanna i Ivana Kindl.

Voditeljima priredbe, Karmeli Vukov ColićMeliti HrengekUršuli Tolj i Dušku Ćurliću, u čast obilježavanja Dana HRT-a, pridružit će se, kao iznenađenje, i neke od dobro poznatih voditeljskih legenedi u mirovini.

Prijenos humanitarne akcije je na HTV1 i HRA2 od 20 do 22h. Budite s nama i pokažite svoje veliko srce, nazovite humanitarni broj telefona 060 9005 (cijena poziva 6,25 kn, PDV uključen). Pomozimo djeci u bolnicama diljem Hrvatske i njihovim roditeljima, pokažimo im da nisu sami.