Blog

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA NAŠA DJECA OPĆINE RAKOVICA U 2013. GODINI

Društvo Naša djeca Općine Rakovica osnovano je 2004.g. u cilju provođenja aktivnosti i akcija s djecom i za djecu, za pružanje podrške roditeljima u odgoju i razvoju djece te za informiranje djece o njihovim pravima. I u 2013. godini Društvo je provelo mnogobrojne aktivnosti.

U ožujku 2013. su održane dvije likovne radionice (05.03. i 13.03.) povodom blagdana Uskrsa, u cilju poticanja dječjeg stvaralaštva i usvajanja novih tehničkih sposobnosti. Na radionicama smo izrađivali čestitke, pisali pisanice i druge ukrase, koju smo naknadno prodavali na Uskrsnom sajmu u Slunju. Radionice su se održale u prostorijama OŠ Eugen Kvaternik u Rakovici i Područnoj školi Drežnik Grad.

U svibnju smo obilježili Međunarodni dan obitelji predstavom u područnoj školi u Drežnik gradu. Također smo se akciji „Zelena čistka“ koju je organizirala udruga „Čuvari Korane“ u cilju podizanja svijesti djece o očuvanju prirode.

Početkom nove školske godine u rujnu smo darivali nove učenike odnosno učenike prvog razreda prigodnim darovima za njihov uspješan nov školski početak.

Obilježili smo Dječji tjedan u razdoblju od 07.10 -15.10. tako što smo organizirali radionicu o pravima i izradili stablo sa oznakama o dječjim pravima.U studenom smo organizirali druženje sa književnicom Jadrankom Čunčić Bandov koja je održala kolaž lutkarsku predstavu u prostoriji knjižnice u OŠ Eugen Kvaternik u Rakovici u kojoj su sudjelovali učenici od 1. do 5. razreda.

U prosincu smo održali tri likovne radionice (03.12.; 05.12.;11.12) povodom blagdana svetog Nikole i Božića u kojima smo izrađivali božićne ukrase i čestitke u prostorijama OŠ Eugen Kvaternik i u PŠ Drežnik grad.

U prosincu smo također prikupljali sredstva za darove povodom blagdana svetog Nikole i ovom prilikom zahvaljujemo našim stalnim sponzorima, lokalnoj zajednici i privatnicima na području Općine, koji su nam omogućili uspješno prikupljanje sredstva. Povodom blagdana svetog Nikole održana je priredba u OŠ Eugen Kvaternik u Rakovici i podjela darova – kraš poklon-paketa djeci osnovcima i predškolcima kao i djeci iz vrtića i djeci iz Općine Rakovica.

Organizirali smo humanitarnu akciju u kojoj smo podijelili sredstva obiteljima slabijeg imućnog stanja ili socijalno ugroženim obiteljima kako bi im uljepšali Božić.

 Vesna Dukić

Tajnica DND Rakovica