Blog

“I JA BI NA MORE” 2019. LJETOVANJE U DRAMLJU

Društvo „Naša djeca“ Čakovec već devetnaest godina provodi projekt „I ja bih na more“ za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca. Od 23. lipnja do 30. lipnja 2019. u odmaralištu Stanorada u Dramlju  u organizaciji Turističke agencije Vitae Travel ljetovalo je 27 djece sa voditeljicama Robertom Taradi, Radojkom Magić i Gordanom Šoltić Siladi. Od 19. do 23. lipnja 2019. ljetovalo je još dvoje djece u organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak i područnog odjela Maslačak sa svojim odgajateljicama.  Cijena ljetovanja po djetetu iznosila je 1.410,00 kuna, te je u okviru projekta ljetovalo ukupno 29 djece. Sredstva za organiziranje ljetovanja sakupljena su organiziranjem humanitarnih akcija. 3. prosinca 2018. u Centru za kulturu Čakovec održan je humanitarni koncert u koji su se uključili Dječji vrtići Cipelica, Cvrčak, Žibeki i Bambi,  Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, dječji zbor Čakovečki mališani, Čakovečke mažoretkinje, Plesni studio Vivona, Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi, Osnovna škola Belica – Gardinovec i Vinka Siladi. Gledatelje su pozdravili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dječja gradonačelnica  Dorja Vincek i predsjednica DND – a Gordana Šoltić Siladi.  

PROGRAM HUMANITARNIOG KONCERTA održanog u okviru projekta  „I JA BIH NA MORE“ 

          3.12.2018. u 18 sati  Centar za kulturu Čakovec

Pozdravni govor

 1. Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec
 2. Vinka Siladi, korepetitor Lana Cvrtila Magdalenić
 3. Čakovečki mališani
 4. Područni odjel Vjeverica, VI b
 5. Dječji vrtić Žibeki
 6. Područni odjel Maslačak, DV Cvrčak
 7. Dječji vrtić Bambi
 8. Osnovna škola Belica, Gardinovec
 9. Vivona
 10. Čakovečke mažoretkinje
 11. Teuta
 12. Livi

Zahvala dječje gradonačelnice Dorje Vincek: 

        20.,21, i 22. svibnja 2019. kazališna skupina „Trinaestići“ prikazala je za polaznike Dječjih vrtića Cipelica, Cvrčak i Bambi po područnim odjelima i u Centru za kulturu Čakovec predstavu „ Mrav i slon“. U predstavi su glumile Ljubica Bedić i Suzana Kovač, a za glazbu i tehniku bila je zadužena Roberta Taradi. Kostime je izradila Damira Tisaj.

          Na izdvojeni humanitarni račun Društva “Naša djeca“ Čakovec ukupno je uplaćeno 26.210,00 kuna od svih humanitarnih akcija, te od tri donatora Međimurskih voda, Crvenog križa i IMB d.o.o. koji su  uplatili svaki po 1.410 kuna što je bilo dovoljno za pokrivanje ljetovanja za gotovo 19 djece. Za ostalu djecu ljetovanje je u iznosu od 14.680, 00 kuna financirao Grad Čakovec u okviru akcije Koordinacijaskog odbora,  Čakovec – grad prijatelj djece. Sve humanitarne akcije prijavljene su Uredu državne uprave u Čakovcu, te su za njih dobivene potrebne suglasnosti, te rješenja. Za humanitarnu akciju DND – Čakovec je otvorio u OTP banci izdvojeni račun. Djecu i učenike za ljetovanje su predložile  odgojno – obrazovne ustanove s područja grada Čakovca koje su bile aktivno uključene u humanitarne akcije, a potrebne suglasnosti za ostvarivanje prava na ljetovanje izdao je Centar za socijalnu skrb u Čakovcu. 

Aktivnosti koje su osmišljene i realizirane na ljetovanju prvenstveno su bile usmjerene na kvalitetan rast i razvoj djece, razvijanje kvalitetnih socijalnih odnosa, komunikacije, te tolerancije.  Svakodnevno su djeca boravila na plaži uz organizirane igre u vodi – škola plivanja, igre sa vodom i pijeskom, a u večernjim satima u šetnji, na sladoledu, te kreativnim i zabavnim aktivnostima. Organizirana je i vožnja brodom, te izlet u Crikvenicu i posjeta Akvariju.

        Vrijednosti ovog projekta su te što su djeca u zdravom morskom okruženju oplemenjena sa novim spoznajama, stekla nove komunikacijske vještine, nove prijatelje iz različitih obiteljskih sredina i nadasve što su boravila na moru koje je prvenstveno važno za njihovo zdravlje, rast i razvoj. 

        „Veliko hvala volonterima Društva „Naša djeca“ Čakovec i svima koji su se uključili u projekt. Tako su postali dio prekrasne priče i ostvarenja dječjeg sna. Vaša humanost omogućila je djeci uživanje u moru, suncu, igrama na plaži i druženju sa prijateljima. Svako dijete je jedinstveno i neponovljivo i zaslužuje našu pažnju, ljubav i podršku. Djeca su naša sadašnjost i trebaju nas ovdje i sada jer sve ono što im pružimo sada ulaganje je u njihovu sretnu budućnost, ali i budućnost grada Čakovca. Bez medija nijedna njihova aktivnost ne bi bila uspješna. Zahvaljuju se medijima: Radio Čakovec, Radio 1, Radio 105, Medjimurje Press,  List Međimurje, Međimurske novine, Regionalni tjednik, E- Međimurje, televizijske kuće Tv Srce, VTV i Hrt.“,  istaknula je Gordana Šoltić Siladi, predsjednica Društva “Naša djeca“ Čakovec i Koordinacijskog odbora akcije „Grad Čakovec – prijatelj djece“.