Blog

INFORMACIJE O PROJEKTU “AKTIVNA DJEČJA PARTICIPACIJA ZA ODRŽIVE LOKALNE ZAJEDNICE-DJEČJA VIJEĆA”

Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece te višegodišnjeg rada na području aktivnog sudjelovanja djece u lokalnoj zajednici kroz rad Dječjih gradskih i općinskih vijeća i ove godine nastavlja realizaciju projekta „Aktivna dječja participacija za održive lokalne zajednice – dječja vijeća“ čiji je cilj poticanje i promocija dječje participacije u Hrvatskoj. Projekt je podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Nastavljajući aktivnosti projekta „Aktivna dječja participacija za održive lokalne zajednice – dječja vijeća“, a koji traje do 30. listopada 2017. godine, Savez društava Naša djeca Hrvatska u suradnji s Dječjim vijećima i partnerima na projektu organizirat će Natječaj za naj-projekte te 13. Susret dječjih vijeća.

Natječaj za Naj-projekte Dječjih vijeća Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje već sedmi put, a ovogodišnji naj-projekti se trebaju provoditi u okviru globalnog UN-ovog Programa 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj.

Sve materijale možete preuzeti na poveznicama:

Poziv s kriterijima Natječaja

Obrazac za prijavu projekta

Smjernice kako napisati participativni projekt

Za animaciju djece i pripremu vašeg projekta i njegove provedbe mogu Vam pomoći video–spotovi na svih 17 tema globalnih ciljeva koje Savez Društava Naša djeca Hrvatske snimio prošle godine u suradnji s Gradovima i općinama – prijateljima djece, te uglednim stručnjacima i djecom:

http://www.savez-dnd.hr/category/globalni-ciljevi-za-odrzivi-razvoj-do-2030/

http://www.savez-dnd.hr/category/globalni-ciljevi-za-odrzivi-razvoj-do-2030/page/2/

Molimo Vas da u dogovoru s djecom i potrebama u Vašoj lokalnoj zajednici odaberete jedan od globalnih ciljeva čijem ćete ostvarenju pridonijeti svojim naj–projektom. Vjerujemo da će Vaši budući naj-projekti pokriti što više tema globalnih ciljeva.

Molimo sva Dječja vijeća Hrvatske da osmisle i prijave svoje participacijske projektne prijedloge do  15. srpnja 2017. godine za projekte koji će se provoditi završno do 1. listopada 2017. godine.

Za sve dodatne informacije o aktivnostima, projektu i animacijskom materijalu, slobodno nas kontaktirajte u Savez DND Hrvatske (kontakt osoba: Sanja Škorić, sanja@savez-dnd.hr, 0915437778 ili Snježana Krpes, 01/ 49 22 959; info@savez-dnd.hr; karolina@savez-dnd.hr)

Želimo Vam puno uspjeha u osmišljavanju Naj-projekata i radujemo se zajedničkim susretima i aktivnostima!