Blog

IZVJEŠĆE O RADU DND-a BELIŠĆE u 2014. GODINI

Ovu su godinu započeli manifestacijom maskenbala koji je održan 1. ožujka. Velika povorka maskirane djece krenula je ulicama grada do dvorane gdje je bio održan i prigodni program. Na čelu kolone, pored znaka DND-a kojeg je nosio Luka Grgić, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, bio je i zamjenik gradonačelnika gosp. Domagoj Varžić. Uz puhački orkestar DVD-a Valpovo, zabavnom programu pridružili su se i učenici 2.d s učiteljicom Anitom Korov, 3.c i d s učiteljicom Karmen Soldo te poznata plesna skupina „Babe bez kočnica“. Program je vodila „Štrumpfeta“ Monika Đogaš, a stručni žiri na čelu s voditeljicom Turističkog ureda, Janjom Čeliković, izabrao je 3 najbolje pojedinačne i 3 najbolje skupne maske. Sve skupine nagradili smo i loptama, slatkišima te pokladnicama-krofnama.

U travnju su sudjelovali na 5. Sajmu udruga na odmorištu „Drava“. Izložili smo svoje fotografije, priznanja, plaketu te prezentirali udrugu pjesmom „Dođi i ti“ . Članice Dječjeg foruma „Štrumpfovi“ Dora, Lana i Ema osvojile su 2. mjesto u odbojci na pijesku. Povodom blagdana Uskrsa organizirali smo predstavu za djecu

„Potraga za uskršnjim zecom“ te napunili kazalište do posljednjeg mjesta. Predstavu su osmislile naše članice Branka Vidaković i Sandra Glasovac, a glumili su vrtićarci iz skupine Medvjedići.

Krajem travnja raspisali smo natječaj za likovne i literarne radove na temu „Moj grad Belišće“ povodom Dana grada. Na natječaj se odazvalo 15 razreda i 7 vrtićkih skupina. Nagradili smo 22 djece, a knjige i slatkiše uručio im je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić na dječjoj manifestaciji „Mome gradu s ljubavlju“.

U svibnju su  počastili sve predškolce na njihovim završnim svečanostima u malim školama Belišće i Veliškovci. Krajem svibnja imali smo akciju prikupljanja potrepština za djecu s poplavljenih područja posavine. Odaziv je bio velik i zadovoljni smo provedbom ove akcije.

Lipanj je bio u znaku cvijeća i kraja školske godine. Tako smo 7. lipnja organizirali još jednu veliku manifestaciju „Cvjetni korzo“ . To je bila najšarenija i najposjećenija aktivnost ove godine. U povorci je sudjelovalo 11 razreda, 5 vrtićkih skupina, DV „Moj Bambi“ Valpovo , Dječji zbor „Vrapčići„ Valpovo te djeca polaznici glazbene igraonice u vrtiću.  Zabavni program je vodila učenica 3. razreda Maja Korpar.

U lipnju su održali Izbornu Skupštinu na kojoj su izabrali Tijela udruge. Početkom rujna održali su sastanak na kojem smo pripremili male paketiće za sve prvoškolce OŠ Belišće, Vinogradci i Veliškovci. Na taj način  djeci zaželimo sve najbolje u novoj sredini i puno uspjeha u usvajanju novih znanja. Krajem rujna organizirali smo manifestaciju

Dan igara koju provode  na nogometnom igralištu NK Belišća. Tu provedu  ugodno prijepodne u igri, a djeca međusobno  njeguju natjecateljski duh i svi su na kraju pobjednici. Na ovoj manifestaciji uvijek dođu i prijatelji iz Valpova, Odred izviđača „Iovallios“ Valpovo . Ovu manifestaciju otvorio je i pozdravio gradonačelnik Belišća dr. Dinko Burić. Program i protokol igara vodila je naša članica Monika Đogaš. Početkom listopada sudjelovali su na Festivalu bundeva.Izložili su  kolače od bundeva, a sav dobrovoljni prilog utrošili smo za naše aktivnosti. Od 6. do 12. listopada obilježili smo Dječji tjedan pod motom “Ljubav djeci prije svega“. Svaki dan imali smo neku aktivnost koju smo provodili u suradnji sa školom i vrtićem. Dječji gradski vijećnici posjetili su Gradonačelnika i iznijeli mu svoje želje i ideje, crtali su  poruke odraslima kredama na centru grada, bili smo kod vatrogasaca koji su predstavili svoj rad i svoje aktivnosti, napravili smo izložbu dječjih radova u holu gradske uprave, omogućili smo predstave „Neobično pače“ za sve niže razrede te doveli 3.c i d te 4. d u vrtić s programom „Veliki za male“.

Krajem studenog posjetili su zajednicu Vjera i svjetlo koja djeluje pri župnoj crkvi te ih darivali voćem i slasticama.  Proveli su  ugodno poslijepodne u likovnim aktivnostima i molitvi. Cijeli prosinac bio je u znaku dječjih radosti i iščekivanju Božića. Imali su  dva nastupa u sklopu Adventa u Belišću. Na zimskoj pozornici organizirali su  programe koji su bili popraćeni pjesmama, plesovima i kratkim igrokazima. U programu su sudjelovali 3.c i d, 4.c i d te polaznici subotnjih igraonica. Darivali smo svu djecu vrtića te sve razrede OŠ Belišće, Vinogradci i Veliškovci slatkišima i tako im čestitali nadolazeće blagdane.

Ove godine organizirali su dva ciklusa subotnjih igraonica-ukupno 20. U igraonicama volontiralo je 12 odgojiteljica i studentica predškolskog odgoja. Odličnu suradnju i ove godine imali su sa Gradom Belišćem, Osnovnom školom “Ivana Kukuljevića”, Dječjim vrtićem “Maslačak”, Turističkom zajednicom grada, udrugama “Zvono” i DND-om Valpovo, DVD-om Belišće, Odredom izviđača Iovallios, Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, Hrvatskim radijom Valpovština, Glasom Slavonije, Lokalnim tjednikom te Slavonskom televizijom.