Blog

IZVJEŠĆE RADA DND JASTREBARSKO O PROJEKTU “LJETNA IGRAONICA”

Nakon 5 tjedana završila je  13. Ljetna igraonica u organizaciji DND Jastrebarsko i Grada Jastrebarsko. Cilj igraonice bio je djeci s područja grada ponuditi kvalitetne sadržaje kojima bi upotpunili svoje slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika. Ove godine pripremljeno je 19 različitih aktivnosti sa sportsko-rekreacijskog, društvenog i edukativnog aspekta. Odaziv djece bio je je velik, u programima je sudjelovalo 540 djece, što znači da je svako 3. dijete s područja grada sudjelovalo u projektu Ljetna igraonica 2015.

Aktivnosti koje su se provodile su: likovna radionica, lutkarska radionica, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola jahanja, škola karatea, škola mažoret plesa, mali znanstvenici, škola odbojke, škola plivanja, škola rolanja, škola sportova na vodi (jedrenje i veslanje), škola stolnog tenisa, škola streličarstva, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa i turnir u malom nogometu.

Najveći broj djece je tradicionalno nastupio na turniru u malom nogometu, zatim školi plivanja, malim znanstvenicima, školi badmintona, likovnoj radionici, školi jahanja, rolanja, plesnoj radionici čiji su polaznici u sklopu manifestacije Ljeto u Jaski imali svoj premijerni nastup.

Škola plivanja kao perjanica projekta i ove godine je provedena na bazenima Utrine a pohađalo ju je 125 djece starijeg predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s kojima je radilo 14 voditelja.

Voditelji svih 19 aktivnosti odradili su 436 sati pedagoškog odgojno-obrazovnog rada s djecom, a aktivnosti su vodili profesori TZK, učitelji, treneri u klubovima i studenti KIF-a.

Grad Jastrebarsko već 13. godinu podržava i osigurava sredstva za provođenje ovog projekta te ističe kako je “ulaganje u djecu, ulaganje u našu budućnost”.