Blog

IZVJEŠTAJ DND-a JASTREBARSKO O PROVEDENIM RADIONICAMA ZA RODITELJE I DJECU U PROJEKTU »NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA«

Projekt Neka odrastanje bude dječja igra provodi tvrtka Beiersdorf u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske s ciljem da se obiteljima diljem zemlje omogući kvalitetno druženje kroz igru. Tema projekta 2016. bila je IGRAČKA.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko provelo je četiri radionice koje su vodile dvije članice DND-a Ivana Strmečki Vučina i Martina Tunuković.
Svaka se radionica sastojala od tri dijela: uvodnog (priprema radnog mjesta, promatranje pokaznog primjerka, zadavanje uputa za rad), glavnog (izradba) i završnog (osvrt na rad, fotodokumentiranje).

S obzirom na velik broj djece uključene u projekt nismo u radionice uključili i roditelje.
U radionicama je sudjelovalo više od 70 djece, od starije vrtićke dobi do učenika 8. razreda.

Svi dječji radovi nastali na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvu Naša djeca Jastrebarsko izloženi su na izložbi koja se održala 6.10. – 31. 10. 2016. u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Radovi polaznica radionica Nike Idžaković, Petre Kovačić, Ane Popović, Ane Blažek i Karle Štidir izloženi su na izložbi dječjih radova na temu igre i igračke održanoj u Etnografskom muzeju u Zagrebu tijekom studenog 2016. čiji je autor postava izložbe bio Ivan Vitez, ugledni likovni umjetnik i ilustrator.