Blog

IZVJEŠTAJ O RADU DJEČJEG KUTKA „VESELI SAT“ JOSIPOVO

Dječji kutak Veseli sat Josipovo otvoren je 16.studenoga 2016. godine. Održava se svaki petak u mjesecu i broji oko dvadeset i pet djece. Veseli je sat koncipiran tako da se na satima svaki put obrađuje druga tema. Teme se realiziraju kroz kreativan dječji rad i različite igre popraćene pjesmama. U nastavku teksta slijedi pregled rada po mjesecima.

STUDENI

U studenom je otvoren Dječji kutak Veseli sat u Josipovu kojeg su pozdravili ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen i načelnik općine Sopje Josip Granjaš.

Sat je bio popraćen pričom Tete Jeseni koja je djecu upoznala s jednim od četiriju godišnjih doba.

U našoj igraonici odigrala se Pričaonica o igračkama na kojoj su djeca pričala kamo bi voljela otputovati sa svojim omiljenim igračkama. I tako je nastala imaginarna karta Zemlje igračaka.

PROSINAC

U iščekivanju sv. Nikole izrađivali smo čizmicu za darove.

Vrijeme adventa pripremalo nas je za veliko božićno svjetlo – Isusovo rođenje. U slikovitu priču uvela nas je vjeroučiteljica Bogumila.

Vrijeme adventa pripremalo nas je za veliko božićno svjetlo – Isusovo rođenje. U slikovitu priču uvela nas je vjeroučiteljica Bogumila.

Nakon prelijepe priče, izrađivali smo zvečke za predbožićni nastup. Uoči očekivanja Božića marljivo smo se pripremali za nastup na slatinskoj gradskoj pozornici.  I zavirili smo u kutiju slatkog iznenađenja…

Stigao je nastup na slatinskoj gradskoj pozornici. Zima nas nije omela u lijepom pjevanju. Maštali smo o ukrašavanju božićnog drvca pa smo izradili blještave zvjezdice. Nastupali smo i u slatinskom kinu pjevušeći Zvončiće i Pahuljice.  Izrađivali smo svijećnjake i upalili svoje božićno svjetlo.

Uoči dočeka Nove godine obasjali smo naš novogodišnji ples prekrasnim krijesnicama.

SIJEČANJ

Povezli smo se u vlakiću smijeha i šarenila putovima naše dječje mašte. A bio je doista velik i imao je vagone pune neobičnih priča. Posjetili smo snježno kraljevstvo Eskima i zavirili u njihovo hladno, ali prelijepo selo.

VELJAČA

U eskimskom smo selu ostali duže vrijeme i upoznali njihove običaje. Povodom Valentinova posjetili su nas slatki ljubavni leptirići, pa smo poželjeli odmah ih pojesti i tada smo otapkali njihov valentinovski ples.

Krojili smo maske za maškaradu, bile su zanimljive i kreativne.