Blog

KOLAJNA LJUBAVI

Udruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu “KOLAJNA LJUBAVI” osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Lijepoj našoj, tako i u svijetu. Udrugu u Hrvatskoj vodi Ivana Parlov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je članove naše udruge da pomognu ublažiti tužnu svakodnevicu onih najpogođenijih i najmanjih. Stoga su pokrenuli akciju izgradnje sirotišta, odnosno prihvatilišta u Songei, najsiromašnijem gradu Tanzanije s ogromnim postotkom siročadi i djece “s ulice”, koja su u ovakve neprilike dospjela zbog smrti svojih roditelja.

Gradnja sirotišta dovršena je u srpnju 2010., a svrha mu je da bude novi dom za 50-ero djece. Sagrađeno je na crkvenom zemljištu koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija. Nakon izgradnje krenulo se s uređenjem interijera kako bi se mogla useliti prva dječica.

Udruga okuplja brojne volontere, a među njima su i volonteri koji odlaze u sirotište u Tanzaniji brinuti o djeci. Među njima je i Ana Buneta koja nam je ispričala kako je njoj bilo volontirati u sirotištu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Djeca iz DND-a Opatija uključila su se u humanitarnu akciju udruge te su kupovinom plišanaca sakupili potrebna sredstva za pomoć djeci iz sirotišta.

“Dobra djela su karike koje tvore lanac (kolajnu) ljubavi!”

– Majka Terezija