Blog

KRAĆE IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA DND BEDEKOVČINA U 2013. GODINI

MASKENBAL (10.2.2013.)

Dječji maskenbal održan je u prostoru DVD Bedekovčina. Djeca su došla maskirana, u pratnji roditelja,  te su uz zabavu i ples bila počašćena sokom i krafnama. Za sve prisutne organizirana je i vesela fašnička predstava u izvođenju „Šareni svijet“,a po prvi puta u programu je nastupio zbor DND-a. Najmaskice su dobile diplome i igrice, a mnoštvo djece pobrinulo se za dobru zabavu uz karaoke.

KONCERT ZA MAME I TATE (I SVE OSTALE ČLANOVE OBITELJI) (25.4.2013.)

Održan je u auli OŠ Bedekovčina. Članovi zbora izvodili su dječje pjesme i recitacije, a u goste su nam došli „Cvrkutići“ iz Sv. Križa Začretje i dječja formacija Bedekovčanskih mažoretkinja.

DAN OBITELJI (26.5.2013.)

Jedanaest godina se naše obitelji okupljaju uz Dan obitelji. Ove godine to je bilo u OŠ Bedekovčina. Nakon uživanja u kreativnosti djece koju razvijaju i uvježbavaju uz voditelje u vrtiću i udrugama, obitelji su uživale u karaokama, a najhrabriji izvođači zaradili su obiteljske lopte. Svaka obitelj ponijela je kući diplomu/bojanku, a sok i sladoled neizostavni su dio ovog druženja. Ove godine Lucija je ukrašavala dječja lica umjetničkim crtežima.

DJEČJI TJEDAN I SVJETSKI DAN DJETETA (7. – 13.10.2013.)

Dječji tjedan je, na području Općine Bedekovčina, obilježen nizom aktivnosti sa  djecom i za djecu. Započelo se „ pozdravom djeci svijeta“ u školama i vrtiću.

Društvo Naša djeca Bedekovčina je, u suradnji sa OŠ  Bedekovčina i OŠ Brestovec Orehovički, organiziralo susret četvrtih razreda.  Ove  je godine susret pod nazivom „ Djeci i jeseni s ljubavlju“  održan u Orehovici  gdje su četvrtaši, uz pomoć učiteljica i voditeljica, imali pregršt stvaralačkih aktivnost i igara. DND je osigurao prijevoz i užinu  za sve sudionike susreta.

Povodom Dječjeg tjedna i početka školske godine, načelnik,  predstavnici Općine i Društva  Naša djeca  posjetili su i darivali prvašiće  prigodnim poklonima i pisanim čestitkama, koji su razveselili djecu.

U suradnji sa Domom zdravlja i Dječjim vrtićem, DND je, drugu godinu za redom, organizirao „Susret generacija“. Ovoga  puta je mjesto okupljanja bilo u Domu zdravlja Bedekovčina. Djeca iz Dječjeg vrtića pripremili su kratak program i poklončiće za uzvanike. Društvo Naša djeca i djelatnici Doma zdravlja prisutne su počastili domjenkom.

Predsjednice i predsjednici sedmog i osmog razreda, članovi Vijeća učenika iz OŠ Brestovec Orehovički i OŠ Bedekovčina,  i predsjednica DND Bedekovčina  u Dječjem tjednu posjetili su  načelnika općine. Djeca su iznosila  poruke  o tome što su prava i potrebe djece i raspravljali kolike su mogućnosti naše Općine da ih ostvari.

U Dječjem tjednu, u prostoru vrtića, ponovno su počele probe dječjeg zbora Društva naša djeca. Svi susreti i aktivnosti protekli su u veselom i srdačnom ozračju.

DANI DJEČJE RADOSTI U PROSINCU (SV. NIKOLA) (06.12.2013.)

Sportska dvorana u Bedekovčini svake godine puni se sve više. Mnogo roditelja i djece uživalo je u umjetničkom programu koji su pripremili voditelji i djeca udruga Općine, te Vrtića Bedekovčina. Zbog velikog odaziva darove, koje pripremi i financira općina Bedekovčina, već nekoliko godina dijele dvojica sv. Nikola. Prostor dvorane ukrašen je dekoracijama koje su u vlasništvu DND Bedekovčina. Analizom aktivnosti utvrdili smo potrebu preinaka u realizaciji (obavezan kvalitetan razglas) i dužu podjelu darova od samih Nikola, a volonteri DND-a da osiguravaju red.

ČESTITKA DND-a RODITELJIMA NOVOROĐENOG DJETETA (svaka 2 mjeseca)

Ove godine uspješno smo nastavili ovu akciju u suradnji s Općinom Bedekovčina i Medicinskim centrom (patronažna sestra Vesna Glas). Svaka dva mjeseca susretnemo se s najmanjim stanovnicima naše općine i roditelje upućujemo u tajne i radosti roditeljstva. Za poticaj prime darove općine i iskrenu čestitku za život u sretnoj i poticajnoj obitelji, te CD iz programa UNICEF-a „Prve 3 su najvažnije“ (poklon DND-a).

7. DJEČJA LIKOVNA KOLONIJA „STUBAKI 2013“, DND STUBIČKE TOPLICE (24.8.2013.)

Helena Komorčec i Mateja Herceg predstavljale su naše Društvo s voditeljicom Klementinom na koloniji i radile tehnikom grafike likovni rad . Gošća je bila i predsjednica DND. Sudjelovali smo treći puta na ovoj likovnoj koloniji.

Naše društvo provelo je većinu planiranih aktivnosti uz trud i zalaganje Izvršnog odbora, podršku volontera i financijsku potporu općine Bedekovčina. Niti jedna akcija nije ukinuta ili ugašena, samo nismo uspjeli provesti sve novo planirane.

Svim volonterima veliko HVALA !

Radosni smo kada vidimo povećanje broja korisnika naših programa i akcija. Djeca i roditelji, trebaju našu podršku  koju smo pružili  kroz organizirane, primjerene i kvalitetne sadržaje.

Ponosni smo na činjenicu da se u realizaciju naših aktivnosti uključuju udruge koje djeluju na području općine (a rade s djecom u području kulture, sporta ili ih okupljaju u formalnim oblicima edukacije). Ta suradnja i povezanost posebno je blago koje i dalje treba njegovati.

Ljubica Gorički

Predsjednica DND Bedekovčina