Blog

KUTINSKA „LJETNA RAZBIBRIGA“

Ovogodišnji srpanj, već treći put u nizu, bio je pun održavanja radionica za predškolsku i školsku djecu. Koordinacijski odbor grad Kutina – prijatelj djece u suradnji s 15 udruga i ustanova održao je dvosatne poslijepodnevne radionice u gradskom parku. Djeca i njihovi roditelji imali su razlog izaći na svježi zrak i prošetati gradom do parka, jer su djecu dočekale likovne, natjecateljske, društvene igre, nagrade, upoznavanja novih prijatelja itd. 

Radionice su organizirali: Dječje gradsko vijeće, Dječji vrtić, Turistička zajednica Grada Kutine, Udruga osoba s invaliditetom, Društvo Naša djeca Kutina, Muzej Moslavine, Osnovna škola Banova Jaruga, Zajednica tehničke kulture, koja uključuje:  Foto klub, Odred izviđača „Betlehem“, Modelarski centar, Astronomsko društvo „Ivan Štefek“, Aero klub „OSA“, Radio klub i Robotika „SAM“ i volonteri. Rezultat održavanja radionica udruga je oduševljenost djece i zainteresiranost njihovog rada, što dokazuje velik broj učlanjenja djece u udruge.

img_0463

Na prvom održavanju „Ljetne razbibrige“  nadmašen je očekivani broj sudionika, jer se odazvao se najveći broj djece i njihovih roditelja, njih 100-njak. Djeci su se najviše svidjele radionice Osnovne škole Banova Jaruga – izrada ukrasa, Društva Naša djeca – igranje bojom i slamčicama.  Autići i avion na daljinsko upravljanje  Modelarskog centra, najviše je zainteresirao dječake. Uz Aero klub, djeca su mogla naučiti kako izraditi maketu aviona te su organizirali natjecanje u bacanju aviona te su svi sudionici natjecanja osvojili nagrade. Djeca su uživala na uvijek zanimljivim i različitim radionicama Udruge OSI. Sudjelovala su u badmintonu, kartanju, društvenim i ostalim igrama, bojanju različitih bojanki te crtanju. Radio klub je pokazao kako su prije izgledale komunikacijske veze. Ovo su samo neki od primjera zanimljvih radionica koje su se održale, a ima ih još mnogo.

img_0451

U sklopu projekta, organizirana je i razmjena udžbenika, koja je roditeljima olakšala trošak oko početka školske godine.