Blog

Mali manekeni u promociji dječjih prava!

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske pokrenuo je na Međunarodni dan djeteta, 20. studenog 2020. kampanju promocije dječjih prava u suradnji s tvrtkom Tekstilpromet d.d. iz Zagreba a u okviru društveno-odgovornog poslovanja usmjerenog brizi za djecu.

Kampanja promocije dječjih prava ove suradnje trajat će u razdoblju od 20. studenog do 20. prosinca 2020. Kampanja započinje promocijom nove redovne dječje kolekcije za djecu Tekstilprometa d.d.

Skupina djece koja je sudjelovala u kampanji osnovnoškolskog je uzrasta i dolazi iz svih društvenih skupina kako bi Savez DND Hrvatske i Tekstilpromet d.d. prikazali potrebu poštivanja dječjih prava kroz simpatične fotografije djece bez obzira na spol, nacionalnost, invaliditet i druge različitosti.

Svaki od deset plakata sadrži jedno od dječjih prava iz Konvencije UN- a o pravima djeteta poput prava djeteta na jednakost, pravo djeteta na druženje, pravo djeteta na zdravstvenu zaštitu, pravo djeteta na slobodno vrijeme, pravo djeteta na učenje i dr. Na plakatima je istaknuta i prigodna poruka djece odraslima.

Želimo od sveg srca zahvaliti djeci koja su sudjelovala u stvaranju kampanje promocije dječjih prava. Svojim strpljenjem, kreativnošću, motivacijom i veseljem omogućili su nastanak divnih materijala kampanje. Hvala i roditeljima, skrbnicima i nastavnicama iz O.Š. Grigor Vitez iz Zagreba te Gradskom uredu za obrazovanje Grada Zagreba koji su bili u pratnji i podržali nas u realizaciji i trudu.

Ovom kampanjom podižemo svijesti zajednice o važnosti poštivanja dječjih prava kroz ujedno edukaciju o dječjim pravima.

Kampanja ima veliki humanitarni značaj.  Kupnjom proizvoda iz asortimana Tekstilprometa u razdoblju od 20. studenog do 20. prosinca 2020. građani doniraju sredstva udruzi za promicanje dječjih prava u Republici Hrvatskoj.

Sredstvima će se omogućit održavanje Susreta Dječjih vijeća na temu “Participacija djece u odlučivanju”, a koji se planira održati u Zagrebu, proljeće 2021. Na Susretu jedna od glavnih tema bit će zdravstvena skrb djece u vrijeme Covida 19 i jednakost djece u društvu.

Brendovi u humanitarnoj kampanji su Centra, Centra mini, Moderato, Gerry Weber, Skiny, Navigare, Betty Barclay, Camel active, Basler, Luisa Cerano i Tosca Blu.

Uz redovne aktivnosti Savez DND Hrvatske potiče koorporacije na društveno-odgovorno poslovanje kojim se radi dobrobit za djecu i zajednicu ali se i promoviraju pozitivne vrijednosti domaćih tvrtki.

Molimo Vas da podržite ovu vrijednu i zanimljivu kampanju i da nam se pridružite u promociji dječjih prava u Republici Hrvatskoj.