Blog

MAŠKARE U POREČU

21. Veliki Mali karneval je uspješno održan u Poreču. Okupio je u sunčano subotnje jutro na Trgu slobode 488 djece, 43 odgajateljice i odgajatelja i čak 370 roditelja u 17 grupa iz svih porečkih vrtića, čak 12 iz Dječjeg vrtića Radost, uključujući i odjel iz Baderne. Maskirane su bile i pričljive voditeljice, mlade volonterke koje su plesale i animirale djecu, animatorice koje su ih zabavljale u povorci kroz grad, i svi odrasli DND-ovci.

DND Poreč je i ove godine organizirao karneval u dogovoru s vrtićima i uz financijsku potporu grada, a nakon niza godina maškaranoj se gomilici na Trgu slobode pridružio gradonačelnik Loris Peršurić sa sinom.

Odgajateljice vrtićkih skupina i roditelji i djeca uložili su puno truda u svoje maske i odabir glazbe za ples, pa su Trgom slobode plesale šarene hobotnice,  čista ljubav, smajlići, zebre, prometni znakovi, ježići, lego kockice, duge, snjegovići, ptice, čokoladni muffini, morska bića, srećkovići, plesači, bomboni, spužve Bob i šareni trolovi. Gotovo dva sata 21. veliki mali karneval pratilo je nekoliko stotina znatiželjnih djedova, baka, rođaka, susjeda, ali i turista, a malo tko nije poželio sobom ponijeti i vedru fotografiju.